Nu mai face aceste lucruri când îți speli masina! Greșelile pe care toți șoferii le fac: Îți ve distruge mașina

de:
24 aug. 2020
Nu mai face aceste lucruri când îți speli masina! Greșelile pe care toți șoferii le fac: Îți ve distruge mașina

Este foarte ușor să îți speli mașina, însă faci acest lucru corect? Chiar dacă alegi să o duci la o spălătorie, nimeni nu îți poate garanța că în timp, mașina ta nu va avea probleme. Mare atenție la aceste lucrui când alegi să îți speli mașina, îți vor distruge vopseaua caroseriei. 

Deși pare o operațiune extrem de simplă și de rapidă, toți comitem această greșeală când ne spălăm mașina. Vopselurile moderne sunt destul de rezistente, însă dacă presiunea jetului este prea mare, sau dacă se insistă prea mult într-un singur loc, vopseaua se poate deteriora.

De asemenea, dacă există deja lovituri sau zgârieturi pe mașina respectivă, jetul de apă o poate disloca. Pentru a evita o astfel de situație, ține minte că distanța optimă a duzei spălătorului este de 30-50 de centimetri.

O altă greșeală pe care toți o fac este curățarea jantelor. Operațiunea folosită în spălătorii nu va reuși să îndepărteze toate urmele de praf de ferodouri și alte urme care se depun în timp pe jante. În timp, aceste particule se vor lipi la propriu de jantă, devenind foarte dificil de îndepărtat.

Prin urmare, este recomandat ca jantele să fie spălate periodic cu soluții speciale de curățare a jantelor și o perie dedicată acestei operațiuni, iar operațiunea nu este una deloc complicată și o poți face și singur.

Spălăm mașina cu produse din casă

O altă greșeală majoră pe care toți o facem atunci când vrem să ne spălăm neapărat mașina, este să folosim substanțe destinate curățeniei în locuință. Puțini știu că aceste substanțe sunt extrem de agresive pentru caroseria unei mașini, putând distruge nu doar vopseaua, ci și elementele din plastic și cauciuc.

De asemenea și bureții normali sunt un pericol pentru vopseaua de pe caroserie, așa că cea mai bună opțiune este folosirea unei lavete cu microfibră sau a unor mânuși speciale pentru spălat mașina.