Marele secret al lui Mihai Bendeac. Momentul care i-a schimbat complet viața. O vecină a știut tot timpul

de: Ana Toma
14 ian. 2021
Marele secret al lui Mihai Bendeac. Momentul care i-a schimbat complet viața. O vecină a știut tot timpul

Mihai Bendeac este unul dintre marii actori ai generației actuale. Puțini știu însă cum a ajuns acesta în lumea actoriei și care a fost momentul care i-a schimbat viața complet. Marele secret al lui Mihai Bendeac a ieșit la iveală abia acum.

Mihai Bendeac este o personalitate deschisă și a demonstrat asta chiar și în cartea pe care a publicat-o. Într-un interviu acordat recent, actorul a vorbit și despre trecutul său, dar și despre momentul care l-a marcat și l-a făcut să devină actorul care este astăzi.

Marele secret al lui Mihai Bendeac 

Vecina lui Mihai Bendeac știa încă dinainte că aceasta va fi un mare actor. Pentru el însă, revelația a venit mai târziu, în jurul vârstei de 14 ani. Actorul a povestit fiecare moment în parte care i-a schimbat complet destinul.

”Când aveam o vârstă foarte, foarte fragedă, cred că începând de la 4 ani, ceva de genul ăsta, aveam o vecină, acolo unde ne mutaserăm în bloc, care i-a spus maică-mii că eu o să fiu actor. Asta pentru că povesteam și imitam și li se părea lor că sunt foarte amuzant. Dar un eveniment major este cuprins chiar în acest capitol, „Un bănuț auriu. Atunci, cumva, am avut o revelație pe care însă nu am conștientizat-o.

Revelația pe care am conștientizat-o s-a produs într-o noapte, la 14 ani, când m-am trezit și… m-am dus să fac pipi. În timp ce făceam pipi, mi-am dat seama ce urma să fac cu existența mea. (râde) Știu că, în general, oamenii au momente revelatoare când se află pe munți, la câmpie, în locuri cu peisaje superbe, văd un apus… Eu făceam pipi și nu pot să eludez faptul că atunci am avut revelația vieții mele”, a mărturisit Mihai Bendeac, pentru Viva.

Cum a ajuns actor de comedie

Nu a fost prea complicat pentru Mihai Bendeac să-și dea seama ce fel de actor vrea să fie. Acesta a mărturisit că nu crede că există ”actori de dramă”. Potrivit acestuia, oricine poate să fie atât un bun comediant cât și un bun actor de dramă.

”Eu cred că există actori de dramă, dar actorii de comedie sunt și actori de dramă. Sunt foarte mulți actori care sunt actori de dramă și care n-ar putea să intre în spectrul comediei, însă sunt absolut convins că orice actor de comedie poate să joace și dramă.

N-aș vrea să-mi pun în cap o parte din breaslă. În primul rând că nu sunt eu primul care spune așa ceva”, a mai spus Bendeac.

Mihai Bendeac

Cum a ajuns în televiziune

De la actorie la televiziune este un singur pas, iar Mihai Bendeac l-a făcut și pe acesta. Totuși, acest lucru nu a fost programat în viața actorului. Bendeac a mărturisit că nu a avut niciun plan, însă s-a concentrat pe ce i-a plăcut cel mai mult.

Îndrăgitul actor a povestit toate eforturile depuse pentru a deveni un actor mai bun. El a mărturisit că se prefăcea că este atât pe scenă, cât și în fața camerelor de filmat și își dădea toată silința.

”La mine, să știi, a fost o chestie absolut programatică, și explic treaba asta în carte, adică încă de la 15 ani știam exact ce vreau să se întâmple, fiecare pas din ceea ce a urmat, știam că urmează să fiu și vedetă de televiziune, știam că voi scrie scheciuri – făceam asta încontinuu în timpul orelor, pentru că mă plictiseam foarte tare la școală – și atunci, cumva, totul a fost extrem de programatic.

Închipuie-ți că mă închideam la mine-n cameră și dădeam autografe ore-n șir. Îmi imaginam că vorbesc, că întreb, totul era foarte detaliat. Îmi puneam muzică și repetam intrări în scenă, ba la teatru, ba la televiziune. Și știam că, dacă îmi doresc să fac scheciuri – și-mi doream foarte mult –, treaba asta nu se poate realiza fără notorietate și fără celebritate. Văzusem și eu foarte multe scheciuri și am observat că în fiecare, fie că vorbim despre scheciuri românești sau internaționale, există acolo un capocomico – scheciul cu… după care urma numele unui actor”, a mai adăugat Bendeac.