Masca facială cu pepene roșu. Te scapă de riduri și îți hidratează intens pielea

de:
13 iul. 2021
Masca facială cu pepene roșu. Te scapă de riduri și îți hidratează intens pielea

De ce să mai apelăm la tratamente cosmetice când avem la dispoziție un fruct de-a dreptul miraculos? Pe lângă că face minuni pentru silueta ta, pepenele roșu are grijă și de tenul tău, făcându-l strălucitor și hidratându-l în profunzime.

Știm deja că pepene roșu este bogat în antioxidanți vitamina C, A, și B și mai mult de atât, conține o serie de nutrienți benefici atât pentru organismul nostru cât și pentru pielea noastră.

Cum prepari masca facială cu pepene roșu

Gândește-te deci, ce se întâmplă atuci când combini pepenele cu alte alimente care au beneficii similare. Tenul tău va fi hidratat, vei scăpa de pielea uscată, de ridurile fine, dar și de lipsa de strălucire.

Sunt mai multe modalități în care poți prepara o mască facială cu pepene roșu. Un exemplu este cea de pepene roșu cu miere, cea din urmă fiind și ea cunoscută pentru proprietățile sale benefice pentru piele.

Tot ce trebuie săf aci este să amesteci o lingură de suc de pepene roșu cu o lingură de miele, apoi să aplici compoziția pe față. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță. Rezultatul? Mierea în combinație cu pepenele roșu îți vor lăsa pielea hidratată în profunzime.

Masca cu pepene roșu pentru riduri

Dacă îți dorești să scapi de ridurile fine, tot pepenele roșu te ajută. Vei avea nevoie de o lingură de avocato mărunțit cu o lingură de suc de pepene roșu. Masca se aplică pentru 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță. Datorită vitaminei C pe care cele două alimente le conțin, pielea ta va fi mai fermă, iar ridurile fine se vor estompa treptat.

Pentru un ten mai luminos vei avea nevoie de iaurt. Amestecă o lingură de iaurt cu o ceașcă de pepene mărunțit. De această dată, masca trebuie să stea pe față doar zece minute, apoi o poți clăti cu apă călduță.

Vitamina A și licopenul pe care pepenele le deține va ajuta pielea să își recapete strălucirea naturală. Vei avea un ten mai proaspăt în doar zece minute și folosind doar ingrediente naturale.