Mașina poate fi un pericol în timpul verii! Aceste piese se pot deteriora de la căldură

masina condus

Luna iulie este cea mai călduroasă lună a anului, iar cei mai mulți șoferi petrec ore bune în mașină, fie în drum spre muncă, fie în drum spre mult dorita vacanță. Mare atenție însă când conduceți pe caniculă, anumite piese ale mașinii se pot deteriora din cauza temperaturilor ridicate.

De cele mai multe ori, vara, mașinile stau în soare ore bune, iar acest lucru se răsfrânge asupra pieselor. În cazul în care nu știai, bateria mașini poate fi afectată de temperaturile ridicate. Temperaturile extreme pot duce la evaporarea rapidă a lichidului bateriei, ceea ce duce la coroziunea conexiunilor.

O altă componentă destul de expusă la căldură soarelui este bordul. Dacă nu este protejat cum trebuie, aceasta se poate crapă. Se recomandă parcarea într-o zonă umbrită, iar dacă nu se poate acest lucru bordul ar trebui acoperit cu parasolar.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont în perioada verii sunt lichidele motorului. Acestea sunt esențiale pentru a menține un vehicul funcțional. Majoritatea fluidelor nu numai că lubrifiază, dar servesc și ca lichide de răcire. Atunci când nivelurile de fluid sunt scăzute, acest efect de răcire este redus iar posibilitatea de supraîncălzire crește.

Șoferii trebuie să verifice toate fluidele vehiculului, inclusiv uleiul de motor, lichidul de răcire și lichidul de frână pentru a se asigura că sunt umplute la nivelurile corespunzătoare, notează promotor.ro.

Poate deveni un mare pericol

Mare atenție la cauciucurile de iarnă folosite în timpul verii. Acest lucru este total greşit şi reprezintă un pericol din cauza faptul că pe un asfalt cald, acestea lungesc distanţa de frânare.

Sistemul electric este un alt lucru de care trebuie să țineți cont pentru a nu avea probleme mari. Firele electrice sunt vulnerabile la căldură, iar dacă maşina este expusă constant la soare, se va putea observa că unele dintre acestea vor ceda în timp.

De asemenea, nu este exclus ca în bor să apară anumite lumini, sau aerul condiţionat să nu mai funcţioneze.

Revista Presei