Micul dejun perfect. Celebra nutriționistă Sarah Coe spune ce trebuie să mâncăm dimineața pentru a ne simți bine tot restul zilei

10 mart. 2021
Micul dejun perfect. Celebra nutriționistă Sarah Coe spune ce trebuie să mâncăm dimineața pentru a ne simți bine tot restul zilei
Foto: Chris Ralston on Unsplash

Toți specialiștii spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar nu puțini sunt cei care omit să mănânce dimineață și doar beau în fugă o cafea. Apoi în drum spre serviciu, mai cumpără un covrig sau un produs de patiserie și lucrurile sunt rezolvate până la orele prânzului.

Aceste obiceiuri nesănătoase sunt, însă foarte dăunătoare pe termen lung și fac mult rău în organism. Pe lângă faptul că îngrașă, ele crează și probleme digestive serioase. Nutriționista Sarah Coe, care este și cercetătoare la British Nutrition Foundation a explicat că dimineața trebuie să consumăm proteine în proporție de 33%.

Ce conține micul dejun perfect

Aceasta spune că micul dejun perfect este compus din două ouă fierte deoarece acestea eliberează în organism în organism 14 g de aminoacizi buni pentru masa musculară, plus miconutrienți esențiali ca vitamina B12, seleniu, acizi grași omega-3. Adică fix de ceea ce are corpul nevoie ca să fie în formă.

Sarah Coe mai explică într-un interviu acordat revistei Men’s Health că alegerea unui mic dejun compus din două ouă va determina ca și pe parcursul zilei să optați pentru variante mult mai sănătoase. Și asta pentru că pofta pentru alimentele interzise, cum ar fi cele de patiserie, se va reduce considerabil.

Fibrele extrem de importante în alimentație

Micul dejun poate fi completat și de o felie de pâine care poate aduce 2 din cele 30 de grame de fibre solulibe necesare într-o zi. Acestea protejează organismul de apariția cancerului colorectal. În plus mai puteți adăuga și minim 80g de legume.

„Fibrele solubile acționează ca o hrană pentru microbii binefăcători din intestin, ajutându-i să producă acizii grași care reduc riscul de diabet de tip 2, obezitate și boli de inimă”, a spus Coe pentru Men’s Health.