Nu mai combina pepenele cu aceste alimente! Greșeala pe care o fac toți românii. Poți avea probleme grave

de: Ana Toma
18 iun. 2020
Nu mai combina pepenele cu aceste alimente! Greșeala pe care o fac toți românii. Poți avea probleme grave

Pepenele roșu este unul dintre cele mai îndrăgite alimente în perioada verii. Este răcoros, ușor de digerat și având în vedere beneficiile pe care le oferă, te poate ajuta și în dieta de slăbit. Majoritatea românilor însă, preferă să combine o felie de pepene cu alte alimente.

Cele mai renumite alimente combinate cu pepenele sunt brânza și pâinea, iar în acest context, medicii trag un semnal de alarmă. Potrivit acestora, pepenele roşu nu se combina cu niciun alt produs alimentar, mai ales pâine sau brânză.

Motivul invocat de specialiști este că pepenele roşu este un produs foarte acid, care fermentează în stomac şi încetineşte digestia altor produse. Mai mult, această fermentare care va ține ore în șir în organism, va crea automat și senzația de balonare.

Combinația pâine-pepene

Un alt lucru care se cunoaște foarte bine despre pepene, este că acesta elimină senzația de foame și de asemenea,  facilitează eliminarea apei pe care corpul o reține, iar în combinația cu alte alimente, acesta își pierde toate beneficiile pe care le oferă.

În ceea ce privește combinația lui cu pâinea, asta este o altă poveste. Pâinea este un aliment care conţine suficient zahăr încât nivelul glicemiei să crească rapid, iar odată ce este combinat cu pepenele, un fruct bogat în zaharuri, organismul va suporta foarte greu această explozie de dulce.