Nu mai face acest gest niciodată! Vei umple toată casa de bacterii! Greșeala pe care toți o facem în baie. Specialiștii trag semnalul de alarmă

de: Ana Toma
27 nov. 2020
Nu mai face acest gest niciodată! Vei umple toată casa de bacterii! Greșeala pe care toți o facem în baie. Specialiștii trag semnalul de alarmă
Photo by Jason Yoder on Unsplash

Nu tot timpul suntem atenți la obiceiurile noastre zilnice și nu știm cât de nocive sunt acestea pentru sănătatea noastră. Mare atenție la acest gest. Toți îl facem în baie fără să ne dăm seama și este extrem de periculos asupra organismului nostru.

Cu siguranță ai mai auzit că baia este întotdeauna un mediu prielnic bacteriilor, așa că gândește-te ce impact ar avea acest lucru asupra sănătății tale. Deși ți se pare un lucru deloc semnificativ, modul în care tragi apa ar putea avea rezultate dezastruoase asupra organismului tău.

Specialiștii susțin că în momentul în care tragi apa, microbii sunt atrași involuntar în restul camerei. Chiar dacă vei opta pentru un spray dezinfectant, nici măcar acest lucru nu te va proteja de germenii și bacteriile existente.

Potrivit specialiștilor, micile particule de deșeuri și resturi minuscule din scaun sunt răspândite în aer atunci când tragi apa la toaletă fără a coborî capacul. În acest context, Philip Tierno, microbiolog de la Universitatea din New York, susține că este esențial să lași capacul în jos atunci când tragi apa, mai ales dacă baia este folosită de mai multe persoane. În acest mod, vei evita astfel de probleme și mediul va fi unul mult mai sănătos.

Ce se întâmplă când tragi apa

Un studiu realizat în 2012 de cercetătorii de la Universitatea din Leeds a scos la iveală faptul că bacteria clostridium difficile, ceacare provoacă dureri de cap puternice și vărsături poate fi răspândită până la 20 de centimetri deasupra vasului de toaletă de fiecare dată când este trasă apa fără a lăsa capacul în jos.

De asemenea, specialiștii au mai descoprit că bacteria va fi prezentă și pe părțile laterale ale vasului de toaletă, chiar dacă nimeni nu o folosea. În concluzie, chiar și o toaletă neutilizată poate fi o sursă de bacterii.

Singurul mod de protejare este să eviți să tragi apa cuu capacul ridicat pentru a împiedica răspândirea germenilor. Un alt lucru de care trebuie să ții cont sunt obiectele precum periuța de dinți sau peria de păr. Ele trebuie să fie mereu acoperite pentru ca micorbii să nu ajungă și pe ele.