Nu mai pune sare în lapte! Când vei afla ce se întâmplă de fapt în organism, vei renunța la acest obicei nociv

sare de himalaya

Sarea este nelipsită de pe mesele românilor, iar o mâncare fără acest condiment poate fi considerată o mâncare ”fără gust”. Mare atenție însă cum îl folosiți. În combinație cu acest aliment, poate face ravagii în organismul vostru.

Sarea și laptele nu se împacă atât de bine pe cât credeam. În cazul în care nu știai, această combinație poate provoca afecțiuni pe termen lung, deloc neglijabile. Nu mulți dintre noi acordăm o atenție deosebită produselor pe care le cumpărăm, mai ales când acestea sunt și delicioase.

Totuși, de cele mai multe ori laptele este folosit ca bază pentru sosuri bogate în condimente, printre care se regăsește și sarea. Chiar dacă nu veți resimți efecte imediat după masa copioasă, în viitor, această combinație ar putea fi cauza anumitor probleme medicale destul de grave.

Combinația pe care trebuie să o eviți 

Laptele este un aliment destul de pretențios, așa că mare atenție cum în consumați. În combinație cu carnea, acesta poate fi un real pericol pentru organism. Acest lucru se întâmplă deoarece atât laptele, cât și carnea fac parte din gama alimentelor complete din punct de vedere nutrițional și proteic.

În esență, sistemul digestiv poate acționa eficient în a digera o anumită cantitate de proteine, venită din partea laptelui sau a cărnii. Astfel, dozele în plus pun presiune asupra procesului natural de digestie, astfel încât stomacul nu mai poate secreta sucurile gastrice. Ca și rezultat, după o astfel de combinație, o persoană se poate trezi cu o indigestie fără a-și da seama care este motivul.

Revista Presei