Nu mai luați aceste medicamente din farmacii! Vă pot îmbolnăvi foarte grav! Avertisment de ultimă oră

medicamente

A început sezonul rece, iar pe lângă epidemia de coronavirus, românii trebuie să se protejeze și de gripa sezonieră. Cei mai mulți dau năvala în farmacii pentru a-și face provizii, însă mare atenție la ce cumpărați. Un medic avertizează cu privire la aceste pastile.

Medicul Sandra Alexiu susține că în sezonul rece, organismul nostru nu mai are resurse la fel ca în perioada verii, așa că foarte multe persoane apelează la fel de fel de pastile, sau suplimente alimentare. Totuși, nu toate pastilele sunt benefice pentru organism.

”Trebuie să știm că, în sezonul rece, organismul nu mai are la dispoziție toate resursele naturale cu care se apără vara. Deci nu prea mai avem crudăți, nu prea mai avem fructe de vară, așa că toate resursele noastre vitaminice vin din pastile. Însă pastilele nu sunt întotdeauna ceea ce ar trebui să fie.

Sunt foarte multe suplimente nutritive pe piață, foarte multe reclame care ne îmbie, însă asta nu înseamnă că sunt și utile”, a spus medicul, la Antena 3.

Un regim de viață sănătos este mai benefic

Sandra Alexiu a mai precizat că românii trebuie să se bazeze doar pe suplimentele alimentare. Aceasta susține că cele mai bune vitamine provin din surse naturale, iar în acest caz nici nu este nevoie de o doză foarte mare.

Ea le recomandă românilor să consume în perioada rece, salate, fructe, dar și alte produse naturale. Efectul lor este mult mai sigur.

”Cele mai bune vitamine sunt cele din surse naturale, pentru că se absorb în organism mult mai ușor, și nu e nevoie de doze foarte mari, însă trebuie să știm că atunci când prelucrăm termic orice, legume, fructe sau carne, toate vitaminele se cam distrug.

Astfel încât este nevoie să avem în permanență crudități, să continuăm să mâncăm salate și să avem la dispoziție lucruri naturale pe masă, chiar și în sezonul rece”, a declarat medicul.

Specialista a mai menționat că o persoană trebuie să apeleze la suplimente alimentare doar în momentul în care nu pot fi asigurate rațiile zilnice de vitamine din hrană. Totuși, aceste situații pot fi evitate foarte simplu, dacă există un regim de viață sănătos.

Citește și:

Revista Presei