Nu mai mâncați aceste alimente în pandemie! Celebrul medic Cătălin Cârstoveanu avertizează: te poți infecta mai repede cu virusul care a speriat planeta

catalin cirstoveanu

Suntem în plină pandemie de coronavirus, iar pericolul este la fiecare pas. Astfel, trebuie să avem mare grijă la obiceiurile pe care le avem, altfel riscăm să ne confruntăm cu probleme grave de sănătate. Un celebru medic trage un semnal de alarmă.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București susține că în lupta cu COVID-19, alimentația este cea mai importantă. Potrivit acestuia, în cazul persoanelor care consumă des carbohidrați, celulele care luptă cu infecțiile își pierd din putere.

Explicaţia medicului este aceea că hiperglicemia cauzată de alimentația nesănătoasă afectează capacitatea leucocitelor de a lupta cu o infecție.

„Cred că facem prea puțin pentru populație când vorbim doar de 3, 7, 10 medicamente care ne ajută să ne tratăm de o infecție virală care astăzi se cheamă Sars Co-V2 și mâine se va chema altfel”, a spus medicul, la Digi24.

Trebuie să renunțăm la aceste obiceiuri 

Dr. Cîrstoveanu a mai subliniat faptul că mâncatul excesiv şi ronţăitul carbohidraților este un obicei destul de periculos, mai alex acum când ne aflăm în plină pandemie și nu numai.

”Trebuie să vorbim și despre ceea ce trebuie să facem noi, ca populație, cum trebuie să mâncăm pentru a preveni astfel de lucruri. 100 de grame de carbohidraţi, fructoză, glucoză, sucroză administrate unei persoane adulte afectează foarte grav funcționalitatea leucocitelor pe o perioadă de 5-6 ore. Dacă devine un obicei nesănătos al vieții mele, sunt expus major în astfel de situații, în pandemii, de exemplu.

Mâncatul toată ziua, ronțăitul carbohidraților este un obicei extrem de periculos pentru noi, ca populație”, a explicat medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Acesta a venit și cu o serie de recomandări în cazul persoanelor care nu se pot abține. El le recomandă acestora un consum variat de fructe și legume și cât mai puțină carne procesată.

Citește și:

Revista Presei