O rețetă pe care trebuie să o încerci! Paste cu lămâie și spanac. Sunt gata în câteva minute

paste cu lamaie

Iubitorii de paste vor fi cu siguranță interesați să prepare această rețetă. Pastele cu lămâie și spanac sunt o adevărată delicatesă și sunt gata în doar câteva minute. Invitații tăi vor fi uimiți de gustul și aspectul noului tău preparat.

Probabil nu ai mai încercat până acum să adaugi lămâie în paste, însă această rețetă îți pune la încercare imaginația și totodată gustul. În doar 15 minute vei obține o adevărată delicatesă și de asemenea o masă extrem de sănătoasă.

De ce ai nevoie

  • 225 g paste de tip tagliatelle sau spaghete
  • o lingura ulei de masline extravirgin
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, trecuti prin presa
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingura zeama de lamaie
  • sare si piper negru, dupa gust
  • 320 ml smantana vegetala pentru gatit
  • 60 g baby spanac, spalat si uscat
  • o lingura amidon de porumb + 2 linguri apa
  • drojdie inactiva sau parmezan, dupa gust

Cum le prepari

Pentru inceput, pune apa la fiert intr-o oala incapatoare si gateste pastele tale preferate conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incalzeste tigaia si adauga in ea uleiul de masline si ceapa tocata fin. Lasa ceapa sa se caleasca timp de trei minute, apoi adauga coaja de lamaie si usturoiul maruntit prin presa. Lasa totul pe foc inca un minut, amestecand constant, evitand arderea ingredientelor.

Adauga in aceeasi tigaie si zeama de lamaie, smantana de gatit, sarea si piperul. Separat, amesteca amidonul cu apa, pana cand obtii o pasta omogena, pe care o vei pune imediat in tigaie. Amesteca toata compozitia la foc mediu, pana obtii un sos consistent.

Cand ai deja un sos omogen, adauga spanacul spalat si uscat in prealabil. Lasa-l in tigaie timp de 1-2 minute, apoi stinge focul si adauga pastele gatite. Acest pas este foarte important, pentru ca doar astfel aromele se vor intrepatrunde si vei obtine un pranz plin de savoare.

Amesteca in tigaie pana cand sosul acopera toate pastele, apoi pune-le in farfurii si adauga parmezan sau drojdie inactiva, daca nu consumi lactate. Te vei bucura de o aromă unică.

Revista Presei