Planta care îți oferă liniște și confort. Are efect antiinflamator, dar și antiseptic. Este benefică chiar și pentru piele

de: Ana Toma
06 mai 2021
Planta care îți oferă liniște și confort. Are efect antiinflamator, dar și antiseptic. Este benefică chiar și pentru piele
Lavanda

Fiecare plantă în parte are beneficiile ei pentru organism, însă lavanda este de-a dreptul impresionantă. Pe lângă mirosul ei foarte plăcut care schimbă starea de spiri oricui, ea poate oferi liniște, confort, având de asemenea și un efect antispetic, dar și antiinflamator.

Cu o simplă cană de ceai de lavandă îți poți schimba imediat starea de spirit, te poți calma, iar pe lângă asta, consumul regulat de ceai are și beneficii externe asupra organismului.

Beneficiile ceaiului de lavandă

În primul rând, uleiul de lavandă are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice. Ajută la vindecarea arsurilor minore, a mușcăturilor de insecte și de asemenea, este un tratament natural recomandat în cazul depresiei, insomniei, dar și în cazul anxietății.

Dacă îți dorești un sistem nervos liniștit și un ritm cardiac normal, uleiul esențial de lavandă te poate ajuta. Poate fi utilizat într-un difozor de aroma terapie, sau pur și simplu te poți masa cu el. Beneficiile se vor vedea imediat.

Studiile au demonstrat efectul antidepresiv al lavandei. Administrată pe care orală timp de șase săptămâni, lavanda poate îmbunătăți sarea mintală generală, dar și calitatea vieții. De asemenea, în cazul sindromului premenstrual și al simptomelor de menopauză, tot lavanda poate fi de mare ajutor.

Cum poți folosi lavanda

Pe lângă beneficiile interne, lavanda este de mare ajutor și pentru piele. Cercetătorii au demonstrat că uleiul de lavandă este letal pentru bolile la nivelul pielii și de asemenea, poate vindeca rănile mai repede decât în mod normal.

Mai mult de atât, uleiul de lavandă ajută și la creșterea părului folosit timp de șapte luni, foarte multe persoane remarcând o creștere de până la 44%.

Lavanda poate fi folosită atât sub formă de plantă cât și de ulei. Pentru a te bucura de benefiicile interne, tot ce trebuie să faci este să prepari o infuzie cu două lingurițe de plantă, într-o cană de apă pe care să o consumi de două trei ori pe zi.

Uleul de lavandă pe de altă parte se poate administra cu o linguriță de zahăr. Se pun 4 picături într-o lingură plină cu zahăr și se administrează odată pe zi.

Pentru un păr mai sănătos, uleiul esențial de lavandă se amestecă cu uleiul de cocos. Cu întreaga compoziție se masează scalpul și se lasă să acționeze tip de 10 minute, apoi părul se clătește normal.