Plantele care te scapă de sinuzită. Toți am auzit de ele însă nimeni nu a știut ce beneficii au. Cum le poți folosi

de: Ana Toma
05 feb. 2021
Plantele care te scapă de sinuzită. Toți am auzit de ele însă nimeni nu a știut ce beneficii au. Cum le poți folosi
Lavanda

Plantele sunt adevărate leacuri naturale. Atunci când știm ce beneficii au și cum pot acțiuna, știm ce afecțiuni pot să trateze și cum le putem folosi pentru a avea un organism cât mai sănătos. Iată o serie de plante de care cu siguranță nu știai până acum cum poate acționa.

Lavanda, eucaliptul și arborele de ceai sunt unele dintre cele mai parfumate plante, iar uleiul produs din ele este cel mai des folosit pentru masajele de relaxare. Puțini știu însă că aceaste simple plante parfumate poate fi un tratament natural pentru sinuzită.

Ce este sinuzita

Sinuzita este e o afecțiune declanșată de inflamația sinusurilor. Multe persoane o au, însă este destul de dificil să îți dai seama de acest lucru fără a face o serie de investigații riguroase, scrie doctorulzilei.ro.

Dacă te întrebi cum apare această afecțiune, ei bine, sinuzita poate fi provocată de o infecție virală, sau bacteriană. De cele mai multe ori, aceasta se poate manifesta prin congestie nazală, alterarea mirosului, dar și dureri de cap destul de dese.

De abia în momentul în care stările sunt neglijate, această afecțiune poate deveni o problemă cronică. Totuși, nu este cazul să ne speriem atunci când aveam aceste plante alături de noi.

Cum te ajută aceste plante 

Uleiul de lavandă este cu siguranță cea mai bună soluție atunci când te confrunți cu sinuzita. În cazul în care nu știai, acest tip de ulei este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale indicate pentru aromaterapie și are proprietăți calmante puternice. De asemenea, el poate ajuta ameliorarea congestiei nazale și a durerilor de cap.

Cum îl folosești? Ei bine, tot ce trebuie să faci este să inhalezi vaporii. Se poate aplica și pe piele în combinație cu alte uleiuri esențiale.

Uleiul de eucalipt este un alt aliat în lupta cu sinuzita. El este foarte cunoscut pentru beneficiile sale în tratarea multor afecțiuni respiratorii. De asemenea, datorită conținutului de cineol, acest tip de ulei poate purifica aerul și poate îndepărta în mod eficient bacteriile și germenii.

La fel ca și în cazul uleiului de lavandă, se toarnă 20 de picături de ulei  într-o oală cu apă clocotită și se inhalează aburii rezultați. Acest lucru trebuie făcut timp de 5 minute.

Planta cu proprietăți antiinflamatoare

Ultima plantă la care trebuie să apelezi când ai probleme cu sinuzita este arobrele de ceai, mai exact, uleiul preparat din această plantă. Puțini știu că acest tip de ulei are proprietăți antiseptice antibacteriene și antiinflamatoare.

Tocmai acestea sunt calitățile care îl fac excelent în ameliorarea simptomelor provocate de sinuzită. La fel ca și în cazul celorlalte două tipuri de ulei și acesta trebuie inhalat pentru a ameliora afecțiunile sinuzitei.