Poți să slăbești doar cu mintea! Cum îți poți controla greutatea cu propriul creier. Studiile au demonstrat eficiența

de:
05 iun. 2021
Poți să slăbești doar cu mintea! Cum îți poți controla greutatea cu propriul creier. Studiile au demonstrat eficiența

Multe persoane duc o luptă cu kilogramele în plus însă fără pic de rezultate, însă dacă s-ar gândi mai bine, salvarea este chiar în ele și în autocontrolul lor pe care nu și-l dezvoltă suficient.

Cercetătorii de la Institutul Neurologic și Spitalul Montreal din Canada au realizat un studiu în cadrul căruia au analizat producția de leptină și grelină din organism. Aceasta este care ne controlează apetitul, în perioadele de slăbire.

Cum poți să slăbești folosindu-ți creierul

Alain Dagher, unul dintre autorii studiului a vorbit despre rezultatele studiului. Conform specialistului, control greutății corporale depinde de zonele creierului implicate în autoreglare și autocontrol.

Cu alte cuvinte, oamenii sunt capabili să îți menține autoreglarea, adică practic greutatea corporală în fața acestui semnal.

”Ceea ce am constatat este că la om, controlul greutății corporale depinde în mare măsură de zonele creierului implicate în autocontrol și autoreglare. Oricine pierde în greutate vede această schimbare în leptină și grelină. Doar că unii oameni, din motive pe care nu le cunoaștem, sunt capabili să își mențină autoreglarea în fața acestui semnal”, spune Alain Dagher.

Stresul crează poftă de mâncare

În cadrul studiului au participat 24 de subiecți dintr-o clinică de slăbire timp de trei luni. Persoanele care au slăbit mai mult au fost cele care aveau niveluri mai bune de autocontrol și au putut ignora hormonii care le spuneau că le este încă foame.

În perioadele de stres, însă nivelul hormonal crește și crează mai multă poftă de mâncare, însă cu un autocontrol potrivit, o persoană poate reduce nivelurile hormonale și poate pierde greutatea așa cum își dorește.

Cum știi ce ai de făcut

Să îți educi mintea nu este deloc greu, spun specialiștii. Studiul efectuat a mai demonstrat că terapia comportamentală cognitivă ar fi un instrument bun pentru recalificarea creierului și exercitarea unei părți din autocontrol.

Cu alte cuvinte, această terapie comportamentală ajută oamenii să-și ”reconecteze” răspunsurile la anumite gânduri, dar și la anumiți stimuli.

În principiu, acest instrument este folosit pentru a trata anxietatea și depresia, însă este util și în lupta cu kilogramele în plus.