Probleme mari pentru Simona Halep. Nu mai poate juca la Fed Cup. Anunțul Federației a îngrijorat pe toată lumea

10 apr. 2021
Probleme mari pentru Simona Halep. Nu mai poate juca la Fed Cup. Anunțul Federației a îngrijorat pe toată lumea

Probleme mari pentru Simona Halep. Ghinioanele se țin lanț de cea mai bună jucătoare de tenis din România. Aceasta a începutul an foarte prost, cu accidentare după accidentare și continuă în aceeași manieră. Aceasta s-a retras de la mai multe turnee din cauza durerilor de spate, iar acum și umărul îi crează un mare disconfort.

Simona Halep s-a retras din turneul de la Miami după doar un meci, pe care l-a și câștigat în fața franțuzoaicei Caroline Garcia. Ulterios ea și-a anunțat retragerea din turneu american din cauza durerilor la umăr, dar a dat asigurări că va juca pentru România la Fed Cup, împotriva Italiei, pentru ca țara noastră să poată rămâne în prima urnă valorică.

Simona Halep nu mai poate juca la Fed Cup

Pe ultima sută de metri, însă Simona Halep a anunțat că nu poate juca din cauza problemelor de sănătate. Antrenorul ei Darren Cahill anunțase că va veni special la Cluj pentru a-și susține eleva, care în ultima perioadă a stat mai mult accidentată și care are nevoie de meciuri în picioare pentru a reveni în elită.

Doar că Federația România de tenis a făcut un anunț, care a îngrijorat pe toată lumea. Simona Halep nu este refăcută după accidentarea la umăr și va fi înlocuită de Gabriela Ruse.

”Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, așa că nu putea veni la echipă nepregătită”, scrie în comunicatul Federației Române de Tenis.

Ce jucătoare de tenis vor reprezenta România la Fed Cup

Așadar pentru meciul de baraj contra Italiei, care va avea loc între 16-17 aprilie, România va fi reprezentată de Patricia Ţig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA), Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu) și Gabriela Ruse (166 WTA).

Ele vor trebuie să le înfrunte pe  Martina Trevisan (99 WTA), Jasmine Paolini (103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (111 WTA), Giulia Gatto-Monticone (177 WTA) şi Bianca Turati (281 WTA).