Simona Halep, mai bogată decât Gheorghe Hagi. Ce avere a strâns sportiva și câți bani are în conturi

de: Ana Toma
28 mart. 2021
Simona Halep, mai bogată decât Gheorghe Hagi. Ce avere a strâns sportiva și câți bani are în conturi
Simona Halep a fost mult timp numărul 1 mondial

Simona Halep nu a fost afectată prea mult de restricțiile din anul 2020. Sportiva continuă să se mențină în topul celor mai bogate femei din România, pe un loc fruntaș. De asemenea, ea ocupă un loc important și în topul celor mai bine plătiet sportive din lume.

La începutul anului 2021, top 300 cei mai bogați români o situa pe Simona Halep pe locul 140. Totuși, nu trebuie să ne lăsăm influențați de aparențe. Într-un alt clasament al celor mai bogate femei din România, constănțeanca ocupă locul 5.

Ce avere are Simona Halep

Probabil vă întrebați ce avere are Simona Halep și din ce câștigă bani, pe lângă turneele de tenis câștigate. Ei bine, sportiva româncă are o avere estimat la 47 milioane de euro. Aici se încadrează banii câștigați din premiile turneelor, contractele de imagine și publicitate semnate cu mai multe branduri, dar și afacerile imobiliare.

Da, ați auzit bine, Simona Halep are și alte afaceri pe lângă cele sportive, motiv pentru care, sportiva nu are de ce să își facă vreo grijă din punc de vedere financiar. 

Făcând o comparație cu alți sportivi, fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon ocupă primul loc categoria celor mai bogate personalități din sportul românesc. Cu alte cuvinte, ea are cu un milion de euro mai mult decât cunoscutul Cosmin Olăroiu, și cu 10 mai mult decât Mircea Lucescu. Sportiva l-a întrecut și pe Gică Hagi care are o avere de 29 de milioane de euro. 

Ce loc ocupă la nivel mondial

Este pe locul 140 în topul celor mai bogați români și pe locul 5 în topul celor mai bogate femei din România, însă la nivel mondial, sportiva s-a remarcat din punct de vedere al premiilor.

Conform unei analize realizate de Yahoo Finance, la momentul actual, constănțeanca ocupă locul 9 în topul celor mai bogate sportive din lume. Ea este la egalitate cu Caroline Wozniacki și Steffi Graf. 

Este mai mult decât evident cine conduce clasamentul. Primul loc este ocupat de Serena Williams, cu o avere estimată la 200 milioane de dolari, iar locul doi este ocupat de Maria Sharapova, cu o avere estimată 140 milioane. Locul trei este ocupat de Alexis DeJoria din drag racing, cu câștiguri de 100 de milioane de dolari.