Răzvan Burleanu, președintele FRF a primit o nouă funcție! Va primi un salariu de 210.000 euro plus diurnă

21 apr. 2021
Răzvan Burleanu, președintele FRF a primit o nouă funcție! Va primi un salariu de 210.000 euro plus diurnă
Foto: Eurosport

La doar 36 de ani, Răzvan Burleanu a dat marea lovitură. Acesta este președintele Federației Române de Fotbal (FRF) din anul 2014, post extrem de disputat, iar acum a primit o nouă funcție, care-i încununează cariera de succes.

Răzvan Burleanu a afost ales în Consiliul FIFA pentru un mandat de 4 ani. El a fost votat în cadrul celui de-al 45-lea congres FIFA, împreună cu alți 3 președinți de federații din Europa: Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicervic (Muntenegru).

Ce salariu primește Răzvan Burleanu pentru postul de membru în Consiliul FIFA

Remunerația pentru acest post este una consistentă: un salariu anual de 210.000 euro pe an plus o diurnă de 700 de euro. Consiuliul FIFA are un rol foarte important și se ocupă printre altele și de direcția strategică a forului, politicile și valorile FIFA. Accentul este pus mai ales pe pe organizarea și dezvoltarea fotbalului.

A face parte din Consiliul FIFA înseamnă automat și membru în consilul UEFA, ceea ca este și mai prestigios pentru Răzvan Burleanu.

Ce studii are Răzvan Burleanu

Acesta a terminat liceul la Bacău și a jucat fotbal la Centrul de Copii și Juniori, iar până la 19 ani a finalizat și cursurile de arbitru.

A renunțat la sport pentru a urma cursurile SNSPA, iar apoi a bifat și o specializare în domeniul politicilor și strategiilor de securitate susținute la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

O perioadă a  lucrat în cadrul Primăriei Municipiului Bacău, în Comisia Juridică a Parlamentului României și a fost consilier prezidențial la Departamentul pentru minorități.

De asemenea, pe 17 decembrie 2009 a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul Național Serviciul Credincios, în Grad de Cavaler