Remediul pe bază de gutui, un elixir contra bolilor digestive și de pancreas. Iată cât de simplu se prepară

02 nov. 2020
Remediul pe bază de gutui, un elixir contra bolilor digestive și de pancreas. Iată cât de simplu se prepară

Afecțiunile tractului digestiv sunt des întâlnite în rândul populației. Acestea pot afecta un singur organ sau se pot extinde către tot tubul digestiv.

Remediul naturist despre care discutăm astăzi este pe bază de gutui și mere și face minuni în vindecare dispepsiei, indigestiei, a stărilor de vomă și a pancreatitei.

În realitate, ceea ce faceți când apelați la cura cu acest elixir este să stimulați secreția de sucuri digestive și să activați peristaltismul tubului digestiv, fapt care ajută la metabolizarea corectă a alimentelor.

Acest remediu înlătură simptomele neplăcute precum durerile gastrice, accesele de vomă sau senzația de greutate în stomac.

Mai mult decât atât, sucul are efecte stimulente ale activității pancreasului precum și antiinflamatoare, fiind un excelent adjuvant al medicației clasice, împotriva pancreatitei cronice.

Suc de gutui şi mere: Mod de preparare și administrare

Jumătate de pahar de suc de gutui (pe care îl puteți prepara cu ajutorul storcătorului casnic centrifugal) se amestecă cu jumătate de pahar de suc de mere.

Beți o doză din acest amestec de 3 ori pe zi, vreme de cel puțin trei săptămâni.

„Gutuile conţin cantităţi impresionante de vitamine (C, A, B1, B2, B6, B9, B17), oligoelemente, enzime şi fibre alimentare cu efect puternic detoxifiant, ca de altfel, taninuri care inactivează bacteriile dăunătoare.

Merele încetinesc digestia hidraților de carbon, împiedicând astfel creşterea bruscă a glicemiei. Merele scad rata absorbţiei glucozei din traiectul digestiv, ceea ce din nou va aduce mai puţin zahăr în sânge decât în mod normal.

Substanţele active (polifenolii) din mere stimulează celulele beta ale pancreasului să secrete mai multă insulină, fapt care va ajuta organismul să controleze singur concentraţia zahărului din sânge,” notează topremediinaturiste.ro.