Renunță la acest obicei dacă vrei să slăbești! Este cel mai mare dușman al dietei și al sănătății

12 dec. 2020
Renunță la acest obicei dacă vrei să slăbești! Este cel mai mare dușman al dietei și al sănătății
Photo by Drew Hays

Pofta alimentară este cel mai rău dușman al dietei și chiar și al sănătății, când se pierde controlul. Vorbim despre dorințe intense sau incontrolabile pentru anumite alimente, mai puternice decât foamea normală.

Pofta este unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii au probleme cu pierderea în greutate și menținerea acesteia. Aceasta trebuie controlată pentru a avea ca dietele pe care le ținem să aibă succes și să ne păstrăm sănătatea.

Iată câteva modalități simple de a preveni sau opri pofta de hrană nesănătoasă:

1. Beți apă:
Setea este adesea confundată cu foamea sau pofta de mâncare. Dacă simțiți un impuls brusc pentru un anumit aliment, încercați să beți un pahar mare de apă și așteptați câteva minute.

2. Mâncați mai multe proteine:
Consumul de mai multe proteine ​​vă poate reduce pofta de mâncare și vă poate împiedica să mâncați în exces. De asemenea, te ajută să te simți plin și mulțumit pentru mai mult timp

3. Distanțează-te de poftă:
Când simțiți o poftă, încercați să vă distanțați de ea. De exemplu, puteți face o plimbare rapidă sau un duș pentru a vă deplasa mintea asupra altceva.

4. Planificați-vă mesele:
Dacă este posibil, încercați să vă planificați mesele pentru ziua respectivă sau pentru săptămâna viitoare. Știind deja ce veți mânca, eliminați factorul de spontaneitate și incertitudine.

5. Evitați să vă înfometați extrem:
Foamea este unul dintre cele mai mari motive pentru care simțim pofta alimentară. Pentru a evita foamea extremă, poate fi o idee bună să mâncați regulat și să aveți la îndemână gustări sănătoase.

6. Dormiți suficient:
Pofta de mâncare este afectată în mare măsură de hormonii care fluctuează pe parcursul zilei. Privarea de somn perturbă fluctuațiile și poate duce la o slabă reglare a poftei de mâncare și la pofte alimentare puternice.