Rețetă: Cea mai bună marinadă pentru carnea de porc. Friptura va ieși extrem de aromată și fragedă

25 nov. 2020
Rețetă: Cea mai bună marinadă pentru carnea de porc. Friptura va ieși extrem de aromată și fragedă

Secretul unei fripturi bune stă în marinada în care o lași chiar și 24 de ore. În articolul de azi, vorbim despre cum trebuie marinată carnea de porc și vă prezentăm câteva rețete care nouă ne plac foarte mult.

Sunt mai mult tipuri prin care se poate marina carnea de porc, pentru a-i da o textură deosebită și arome aparte.

Vă prezentăm, în continuare, câteva dintre cele mai simple metode prin care poți marina cu succes carnea de porc:

Marinarea cărnii de porc cu zeamă de lămâie

Dacă vrei o aromă proaspătă, mediteraneană pentru carnea ta de porc, nu ai de făcut decât să amesteci ingredientele de mai jos. Enzimele de frăgezire de care este nevoie pot fi găsite și în sucurile altor fructe, precum ananasul sau papaya.

  • 250 ml ulei de masline;
  • 1 lamaie sau limeta stoarsa;
  • 50 g mustar iute sau dulce, dupa gust;
  • 6 catei de usturoi – ii poti taia marunt sau sa ii introduci intregi in buzunare pe care le faci in carne (daca e vorba despre muschi sau pulpa, de exemplu);
  • 15 boabe de piper;
  • 4 foi de dafin;
  • rozmarin, cimbru – dupa gust.

Marinarea cărnii de porc cu vin roșu

De asemenea, un alt element care frăgezește carnea de porc și îi dă o culoare deosebită este roșu.

  • 60 ml de vin rosu;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 5 catei de usturoi;
  • sare si piper, dupa gust;
  • condimente: rozmarin, oregano, salvie, chimen.

Marinarea cărnii de porc cu oțet

Oțetul este unul dintre cei mai eficienți agenți de frăgezire, dar, fiind foarte puternic, e nevoie și de zahăr/miere și apă, pentru ca aroma sa să nu le eclipseze pe toate celelalte. Pentru a marina carnea de porc cu otet, ai sa ai nevoie de:

  • 5-6 catei de usturoi;
  • 150 ml miere;
  • 250 ml apa;
  • 500 ml otet;
  • condimente: oregano, piper (dupa gust);
  • sare