Rețetă: Cel mai delicios orez cu lapte: Desertul care i-a dat pe spate pe jurații Chefi la Cuțite. Care e secretul?

26 nov. 2020
Rețetă: Cel mai delicios orez cu lapte: Desertul care i-a dat pe spate pe jurații Chefi la Cuțite. Care e secretul?

Deși pare un desert simplu, orezul cu lapte poate deveni o adevărată delicatesă, în doar câțiva pași extrem de simpli de făcut. Drept dovadă, chiar și jurații Chefi la Cuțite au fost uimiți de cât de bun a ieșit rețeta de orez cu lapte preparată de Vlăduț, chef-ul de la Neața cu Răzvan și Dani.

Rețetă: Orez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui

Ingrediente:

  • 200 gr orez cu bob rotund
  • 1 l lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • 150 gr zahăr
  • esența preferată

Mod de preparare:

Înainte de a ne spune pașii pentru prepararea celui mai delicios orez cu lapte, Vlăduț ne oferă și câteva sfaturi utile, precum:

  • Orezul trebuie să aibă bob rotund, pentru a se hidrata frumos în timpul tratamentului termic
  • Orezul nu trebuie fiert mai întâi în apă, cum eram obișnuiți, ci direct în lapte, pentru a nu-și pierde din gust, și asta pentru că orezul din zilele noastre nu mai e precum cel de pe vremuri. Fierbe mult mai repede decât cel cu care eram obișnuiți în trecut.

Orez cu lapte. Mod de preparare:

„Așadar, spălăm bine orezul, îl scurgem și îl punem la fiert direct în lapte. Adăugăm și sarea și lăsăm orezul cu lapte să fiarbă la foc mic până absoarbe tot laptele.

Spre final, adăugăm zahărul și esența dorită. Amestecăm ușor după adăugarea zahărului și mai lăsăm orezul cu lapte să fiarbă 5-6 minute, după care stingem focul, acoperim vasul cu orez și îl lăsăm așa 10 minute, timp în care bobul de orez se mai hidratează puțin. Porționăm deliciosul orez cu lapte în cupe, sau în boluri. Apoi servim deliciosul orez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui și, opțional, presărat cu scorțișoară,” notează a1.ro.