Rețetă: Pandișpan cu nucă. Descoperă rețeta secretă a cofetarilor francezi. Cum obții cel mai pufos pandișpan? Este foarte simplu

pandispan cu nuca

Vă prezentăm astăzi o rețetă de pandișpan cu nucă. O rețetă folosită din plin de bucătarii francezi și asta pentru că modul de preparare este foarte simplu iar pandișpanul va ieși extrem de pufos.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa clocotita
  • visine din compot
  • 300 gr nuci
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • esenta de rom
  • sare

Mod de preparare:

Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le vei bate spumă cu ajutorul unui mixer, împreună cu un praf de sare. Adaugă puțnă zeamă de lămâie și continuă să mixezi. Adaugă zahărul și încorporează bine.

Gălbenușuile se amestecă cu puțină sare și cu două linguri de zahăr, până omogenizezi totul bine. Pune apă fierbinte și amestecă ușior, până se incorporează apa și uleiul.

Rețetă: Pandișpan cu nucă. Descoperă rețeta secretă a cofetarilor francezi

„Galbenusurile se amesteca usor in compozitia de albusuri, se adauga faina treptat si se amesteca de jos in sus. Se pune coaja de lamaie si esenta de rom, se amesteca, dupa care se pun trei sferturi din compozitie in tava tapetata ci hartie de copt, se presara visinele si miezul de nuca, apoi se pune si restul compozitiei.

Se baga la cuptor pentru circa jumatate de ora, se face testul cu scobitoarea, iar daca scobitoarea este curata, se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca.

Se taie cand s-a racit si se poate adauga pe deasupra zahar pudra, dupa gust,” notează favorittv.ro.

Revista Presei