Rețeta pentru ce mai bună negresă din lume! Seretul stă în interior

negre

Vara, fructele sunt la mare căutare, însă la fel sunt și dulciurile. Cum ar fi să le putem combina în aceași farfurie? Rețeta pentru negresa cu zmeură îți oferă atât gustul fresh al fructelor cât și cel delicat al ciocolatei.

Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să știi că această rețetă se prepară extrem de repede și este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi pe timp de vară. Secretul stă în zmeura din interior

De ce ai nevoie

Pentru blat

  • 125g unt nesarat taiat cubulete
  • 150g ciocolata neagra (cel putin 60% cacao) taiata in bucati
  • 250g zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua mari
  • 90g faina
  • 1 lingura pudra de cacao
  • un praf de sare

Pentru stratul de crema de branza

  • 175g crema de branza
  • 80g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ou mare
  • 100g zmeura

Cum se prepară

Pentru blat

Se preincalzeste cuptorul la 170g Celsius. Între timp se unge si se tapeaza cu hartie de copt tava in care se vor coace negresele.

Se combina untul cu ciocolata intr-un bol rezistent la caldura, apoi se pune bolul deasupra unei cratite cu apa clocotita si se amesteca pana ce ingredientele se topesc.

Se îndepărteaza apoi bolul de la sursa de caldura si se adauga zaharul si extractul de vanilie, amestecand bine. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, apoi faina, pudra de cacao si sarea, amestecand usor pana ce obtii un aluat cu o textura uniforma.

Se toarna aluatul in tava pregatita si intinde-l bine cu o spatula.

Pentru stratul de crema de branza

Se bate crema de branza intr-un bol mare pana ce capata o textura cremoasa si fina, aproximativ 1-2 minute. Se adauga zaharul, extractul de vanilie si oul si continua sa se bata pentru inca 1 minut.

Cu o lingura mare, se intinde amestecul de crema de branza peste aluatul de negresa, folosind un betisor sau o scobitoare pentru a le combina la suprafata.

Se adauga zmeura, impingand-o usor in aluat, apoi se lasa totul la cuptor timp de 30-40 de minute sau pana ce negresa se incheaga si iese un pic pe marginea tavii. Se scoate apoi tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, se scoate negresa din tava si se taie in bucati inainte de a fi servita.

Revista Presei