Dacă ești un iubitor de pește și vrei să te bucuri de o adevărată delicatesă, aceasta este rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat. Somonul în crustă de parmezan este unul dintre cele mai delicioase mâncăruri și se prepară extrem de rapid.
Rețeta este gata în doar jumătate de oră, iar ingredientul secret constă în pesmetul pe care îl vei adăuga. În combinație cu parmezanul, meniul obținut va fi unul peste măsura așteptărilor tale.
Ingrediente
- 1 medalion de somon de aproximativ 150 de grame
- 30 grame de pesmet
- 30 grame de parmezan ras
- un pumn de pătrunjel proaspăt, tocat
- 2 căței de ustuoi, pisați
- 150 de grame de broccoli, tăiat în buchețele
Mod de preparare
Se pun pesmetul, parmezanul, pătrunjelul și usturoiul într-un blender și se amestecă până când
ingredientele sunt combinate. Amestecul ar trebui să formeze firimituri fine.
Se acoperă apoi medalionul de somon cu amestecul de pesmet și parmezan, apoi se pune la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă până când somonul este pătruns, iar crusta devine aurie și crocantă.
Între timp, se fierbe într-o crăticioară puțină apă cu sare și se pun floretele de broccoli. Se lasă la fiert timp de 4 minute sau până când buchețelele de broccoli s-au înmmuiat puțin, apoi se scurge apa.
La final, se așază broccoli pe farfurie și se pune deasupra somonul în crustă. Gustul va fi excelent.