Rețetă tradițională care a devenit vedetă la Chefi la Cuțite: Ostropel de pui cu mămăliguță. Iată cât se simplu se prepară

ostropel de pui

Vorbim astăzi despre o rețetă de mare tradiție în România: Ostropel de pui cu sos de roșii, usturoi și mămăliguță, rețetă care a impresionat în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite.

Ingrediente:

  • 1 kg carne fragedă de pui( pulpe și piept)
  • sare și piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 ceapă
  • 200 ml vin alb demisec
  • 500 gr roșii coapte și tocate
  • pătrunjel verde, opțional
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Se porționează carnea de pui și se condimentează cu sare și piper, masând-o ușor pentru a se condimenta uniform. Se lasă la odihnit 15-20 de minute, apoi se rumenește pe toate părțile în ulei încins.

Odată rumenite, acestea se transferă în alt vas și se acoperă. Între timp. ne putem ocupa de sos. Pentru acesta, trebuie să călim ceapa tocată solzișori, împreună cu 3-4 căței de usturoi, tocați rondele, în grăsimea rămasă de la carne.

Din când în când, picurăm puțină apă fierbinte, pentru a nu se prăji ceapa intens. Opărim roșiile, le decojim și le tocăm în cuburi. Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm peste ea copănelele de pui și vinul, pentru ca ceapa să nu se prăjească intens.

„Opărim roșiile, le decojim și le tocăm în cuburi. Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm copănelele de pui peste ea și vinul și le lăsăm să fiarbă la foc scăzut, până se evaporă alcoolul, apoi adăugăm roșiile pasate.

Mai lăsăm acest delicios ostropel de pui pe foc, aproximativ 15 minute, timp în care adăugăm restul de usturoi răzuit, 2 foi de dafin și-i potrivim gustul cu sare și piper.

După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.

Servim deliciosul ostropel de pui cu mămăliguță, ca la mama acasă,” notează Chefi la Cuțite.

Citește și:

Revista Presei