Super alimentul din Biblie care ne prelungește viața. Românii nu îl folosesc, deși e ieftin și se găsește ușor. Iată ce beneficii uluitoare are

legume 6

Vorbim astăzi despre un aliment ieftin și extrem de comun, care are capacitatea de a ne prelungi viața și care, din păcate, nu și-a câștigat un loc destul de important în alimentația românilor.

Lintea, căci despre această legumă este vorba, este un aliment biblic, fiind menționat în Sfânta Scriptură alături de bob și nap. Lintea este un aliment atât de special încât își crează singur ierbicidele de care are nevoie pentru a se apăra de dăunători.

De asemenea, lintea este unul dintre cele mai vechi alimente, existând dovezi că aceasta se cultiva chiar și în urmă cu 8000 de ani.

O ceașcă de linte gătită conține peste 17 grame de proteine, în condițiile în care o femeie are nevoie de 46 de grame pe zi.

Lintea se află pe locul doi în topul legumelor, din punct de vedere al proteinelor, după soia. Astfel, o ceașcă de soia gătită are 29 de grame de proteine, în vreme ce una de mazăre are doar 9 grame.

„Lintea nu stă rău nici comparativ cu alte alimente bogate în proteine: o bucată mică de carne de 85 de grame are în jur de 21 de grame de proteine, un iaurt de 200 de grame are cam 11 grame de proteine, iar o ceaşcă de lapte are 8 grame.

Pentru a elimina efectul de flatulenţă pe care l-ar putea produce, se lasă la înmuiat timp de opt ore, după care apa se aruncă, iar lintea se spală bine înainte de a fi pusă la fiert în apă curată.

Consumată în salată, în amestec cu legume bogate în vitamina C, precum roşii, ardei sau broccoli, lintea îşi sporeşte proprietăţile nutritive, iar fierul pe care îl conţine este absorbit mult mai uşor,” notează kanald.ro.

Lintea: Cele mai importante beneficii

Lintea are nenumărate beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără protejarea inimii, reglarea nivelului zahărului din sânge dar și proprietățile sale anticancerigene, datorită fitochimicalelor, vitaminelor, mineralelor și fibrelor dietetice pe care le conține.

Revista Presei