Vorbim astăzi despre o plantă cu care suntem familiarizați fiecare dintre noi. Cu toate acestea, foarte puțini oameni sunt conștienți de beneficiile sale pentru sănătate.
Păpădia este, în aparență, o plantă extrem de banală. Cu toții am văzut-o de-a lungul vieții pe câmpurile din România, iar cei mici se distrează suflând în floarea acesteia. Totuși, păpădia este mult mai mult de atât. Frunzele păpădiei sunt foarte bogate în colină, un principiu activ extrem de eficient în bolile hepato-biliare.
În frunzele și în tulpina sa se găsesc mai multe substanțe amare, enzime și fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit și încărcat de toxine.
Cura cu salată de păpădie restartează activitatea ficatului, stimulează regenerarea celulelor hepatice, favorizând eliminarea toxinelor din acest organ.
Frunzele proaspete de păpădie stimulează secreția de bilă și favorizează evacuarea acesteia.
Culege frunzele tinere și cât mai fragile din rozeta bazală a plantei. Pentru o porție de salată sunt necesare 15-25 de frunze. Spală-le cu apă rece, apoi taie-le și amestecă-le bine cu oțet de mere organic și sare naturală. Consumă salata pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de masa principală.
Contra bolilor cronice de ficat, cura durează 40 de zile minimum, iar pentru întreținerea organismului, aceasta se ține minim 12 zile.