Salata care face minuni pentru ficat și vezica biliară: Se face din planta pe care ai ignorat-o total până acum

29 oct. 2020
Salata care face minuni pentru ficat și vezica biliară: Se face din planta pe care ai ignorat-o total până acum

Vorbim astăzi despre o plantă cu care suntem familiarizați fiecare dintre noi. Cu toate acestea, foarte puțini oameni sunt conștienți de beneficiile sale pentru sănătate.

Păpădia este, în aparență, o plantă extrem de banală. Cu toții am văzut-o de-a lungul vieții pe câmpurile din România, iar cei mici se distrează suflând în floarea acesteia. Totuși, păpădia este mult mai mult de atât. Frunzele păpădiei sunt foarte bogate în colină, un principiu activ extrem de eficient în bolile hepato-biliare.

În frunzele și în tulpina sa se găsesc mai multe substanțe amare, enzime și fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit și încărcat de toxine.

Cura cu salată de păpădie restartează activitatea ficatului, stimulează regenerarea celulelor hepatice, favorizând eliminarea toxinelor din acest organ.

Frunzele proaspete de păpădie stimulează secreția de bilă și favorizează evacuarea acesteia.

Cum se prepară salata de păpădie?

Culege frunzele tinere și cât mai fragile din rozeta bazală a plantei. Pentru o porție de salată sunt necesare 15-25 de frunze. Spală-le cu apă rece, apoi taie-le și amestecă-le bine cu oțet de mere organic și sare naturală. Consumă salata pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de masa principală.

Contra bolilor cronice de ficat, cura durează 40 de zile minimum, iar pentru întreținerea organismului, aceasta se ține minim 12 zile.

Salata de păpădie: Cele mai importante beneficii

  • „principala recomandare a acestei salate sunt hepatitele virale de toate tipurile: A, B, C; este important ca această cură cu salată de păpădie să se facă într-o fază cât mai puțin avansată a bolii (păpădia proaspătă încetinește sau în unele cazuri chiar stopează evoluția bolii, dar nu poate face minuni în stadiile avansate);
  • este recomandată în cazurile de dischinezie biliară și este un excelent profilactic pentru litiază biliară;
  • este recomandată persoanelor care suferă de migrene pe fond biliar;
  • recomandată pentru persoanele care ‘’forțează’’ ficatul prin consumul de carne și de prăjeli;
  • recomandată pentru persoanele care consumă regulat alcool (chiar și în cantități mici), care au suferit de diverse tipuri de intoxicații sau otrăviri;
  • este foarte eficientă împotriva îngrășării, mai ales cea cauzată de tulburări endocrine;
  • este de un mare ajutor pentru persoanele cu digestia slăbită sau leneșă, întrucât stimulează peristaltismul întregului tub digestiv,” notează topremediinaturiste.ro.