Scandal monstru în coaliție! Vlad Voiculescu urmează să fie demis de la ministerul Sănătății. Dezvăluiri din interior (SURSE)

09 mart. 2021
Scandal monstru în coaliție! Vlad Voiculescu urmează să fie demis de la ministerul Sănătății. Dezvăluiri din interior (SURSE)
Vlad Voiculescu a fost ministrul Sănătății și în Guvernul Cioloș

Vlad Voiculescu este ministrul care a creat cele mai mari nemulțumiri în Guvernul Cîțu. Premierul ar dori să-l înlocuiască, iar liberalii cer ca acesta să fie eliberat din funcție, ca urmare a seriei de gafe pe care le-a făcut. În plus, o mare parte din PNL continuă să-l susțină pe Nelu Tătaru, care a dus greul în pandemie.

Faptul că acesta a rămas fără portofoliu și dat la o parte fără nicio remușcare a creat valuri de revoltă în partid. Doar că rezultatele slabe de la alegerile parlamentare l-au obligat pe Ludovic Orban să cedeze mult mai mult decât își dorea și asta în principal pentru a putea primi funcția de președinte al Camerei Deputaților. Dacă era complet înlăturat de la putere, atunci asta ar fi însemnat că pierde automat și partidul.

Florin Cîțu și PNL vor ca Vlad Voiculescu să fie demis

Vlad Voiculescu nu mai are susținerea de altă dată în mass media, iar imaginea lui a fost șifonată în ultimul an. Dezvăluirea că tatăl său a fost colaborator al Securității, dublat de cea legată de faptul că nu ar avea diplomă de licență sau că și-ar fi luat-o în zece ani a zdruncinat puternic încredere cetățenilor în noul ministru.

În plus, spre deosebire de Nelu Tătaru, el are reacții mult mai întârziate și de multe ori controversate, astfel că este primul pe lista demiterilor din Guvern. Florin Cîțu și-ar dori foarte mult ca Vlad Voiculescu să fie dat la o parte, doar că acesta are mare susținere din partea lui Dan Barna și Dacian Cioloș, care amenință cu ruperea coaliției.

Dan Barna se opune demiterii. Planul lui Florin Cîțu

„Vlad Voiculescu a venit cu un mandat de reformă pe care îl au toţi miniştrii cabinetului Cîţu..(…) Orice scuturare a copacului creează nemulţumire, revoltă, deblocări de sfere de interes, toate lucrurile pe care le ştim… Nu întâmplător oamenii incompetenţi au rămas ani de zile în acele poziţii, de aceea suntem în situaţia asta jenantă. Şi, da, evident că sunt o grămadă de oameni care ar vrea ca lucrurile să rămână în acest status quo, să rămână neschimbate. Faptul că Vlad (Voiculescu n red) şi-a asumat toată această luptă generează reacţii. (…) Poziţia lui (…) este una foarte stabilă, foarte sigură. Alianţa USR-PLUS îl susţine (…) 100%. Nu este niciun fel de îndoială aici, pentru că sunt nişte lucruri care urmează să se întâmple lunile viitoare, care să aducă nişte curăţenii în acest sistem„, a spus Dan Barna la un post de televiziune.

Totuși conform mai multor surse politice, Florin Cîțu așteaptă o gafă majoră a lui Vlad Voiculescu, care să fie intens mediatizată și speră ca presiunea publică să fie atât de mare, încât USR-PLUS să fie nevoiți să renunțe la actualul ministru și să vină cu altă propunere.