Secretul murdar al familiei criminalului din Onești. Mihai Gâdea a făcut totul public: ce voia de fapt Gheorghe Moroșan

04 mart. 2021
Secretul murdar al familiei criminalului din Onești. Mihai Gâdea a făcut totul public: ce voia de fapt Gheorghe Moroșan
Criminalul din Onești

Timp de 11 ani Gheorghe Moroșan a adunat o furie incredibilă și a plănuit în fiecare zi cum să atragă atenția autorităților cu privire la situația lui. O firmă i-a confiscat apartamentul în care locuia. Pe nedrept, susținea el. Însă lucrurile nu au stat deloc așa.

În realitatea, soția lui Gheorghe Moroșan a sustras peste 8 tone de titan de la firma unde aceasta era gestionat magazie. Vicepreședintele Chimcomplex a intrat în direct la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea și a explicat că femeia a sustras foarte mult material și că a avut nevoie de complici pentru a-și duce planul la bun sfârșit.

Soții Moroșan erau infractori dovediți

Cuplul criminal nu a știut să-și gestioneze averea. Când șefii și-au dat seama că sunt furați au mers la Poliție. Instanța a decis că prejudiciul creat depășește 8 miliarde de lei, iar apartamentul ar acoperi numai 3% din paguba creată.

Cei doi soți nu aveau un comportament normal, ci mai degrabă agresiv. După ce le-a fost confiscată casa, aceștia s-au încurajat reciproc în a face rău. Criminalul din Onești i-a luat ostatici pe cei doi muncitori premediat, dar nimeni nu s-a gândit că va merge atât de departe.

Acesta cerea obsesiv documentul, hotărârea judecătorească prin care se punea în executare confiscarea apartamentului. Psihologul criminalist Tudorel Butoi a dezvăluit la emisiunea lui Mihai Gâdea că dacă autoritățile i-ar fi dus hârtia s-ar fi calmat situația și nu s-ar mai fi ajuns la crime.

Ce spune fiica criminalului din Onești

Poliția din Onești a acționat deplorabil și au ignorat apelul rudelor, care au dorit să intervină pentru a liniști situația. Aceștia nu au luat niciun moment în serios situația.

„Am sunat la Bacău, am sunat la București. Am spus despre ce e vorba, am spus cine sunt și mi s-a închis telefonul. Am sunat la sediile de poliție. Așa am avut în cap. Am sunat chiar și la presă. ‘Nu avem mașină să ne deplasam în teren’ mi-au spus de la Bacau.

Am încercat să vorbeasc cu el (cu tatăl ei, n.r.) Mi-a spus în telefon: ‘Îmi doresc să îmi aducă acea hârtie!’ Ce putere aveam eu, ca lumea să înțeleagă situația, să aducă acea hârtie, să salvăm acele vieți? ‘Dom’le aduc un avocat, un notar. Arătăm hârtia. Dacă nu există, se putea inventa. Dom’le, vă aducem niște bani. Bani falși!’ Chiar nu există în poliția română?„, a spus una din fiicele lui Gheorghe Moroșan la Sinteza Zilei.