Șnițel de curcan cu salsa minune. Rețeta Elenei Lasconi. E un meniu excepțional și simplu de preparat

de: Ana Toma
07 oct. 2020
Șnițel de curcan cu salsa minune. Rețeta Elenei Lasconi. E un meniu excepțional și simplu de preparat

Elena Lasconi se poate lăuda cu un meniu de excepție. Fosta câștigătoare de la Master Chef, ne învață cum să preparăm cel mai delicios șnițel de curcan, lângă o salsa minune. Rețeta este simplă și oricine o poate prepara acasă.

Dacă te-ai săturat de obișnuitele șnițele de porc sau de pui, e timpul pentru ceva nou. Iată cea mai delicioasă rețetă pentru a prepara șnițelele de curcan alături de un dressing excelent. Elena Lasconi ne spune pas cu pas ce avem de făcut.

Ingrediente

Pentru șniţel

  • 800 gr piept de curcan
  • 4 oua
  • 100-150 gr făină
  • 100-150 gr pesmet PANKO
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru salsa minune

  • 2 roşii
  • 1 arde gras roşu (mic)
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 lămâie uscată
  • 1 legatură mică de coriandru verde
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri ulei măsline

Mod de preparare

”Pieptul de curcan l-am tăiat subţire ( nu le-am bătut ), l-am condimentat cu sare şi piper. L-am dat prin făină, ou (bătut cu furculiţa- nu trebuie bătut cu telul sau mixerul ca pentru prăjituri) şi pesmet. Ador pesmetul japonez PANKO! E foarte alb ( e făcut doar din miez de pâine) şi e măcinat mai mare decăt pesmetul clasic. Are o textură aerată şi crocantă”, scrie Elena Lasconi pe blogul ei. 

”Le-am prăjit în ulei de floarea soarelui. Apoi le-am pus pe o tavă cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei”, mai spune aceasta.

Salata de salsa e și mai simplu de preparat decât pare.

”Am lăsat la final cel mai simplu preparat: salsa. Salsa este un sos mexican crud de legume. Îmi place foarte mult pentru că e fresh, foarte gustos şi pentru că practic, pentru mine nu există reţetă.

Salsa înseamnă pentru mine: libertate! Gustul şi textura ţine de feelingul şi imaginţia fiecăruia. Eu am gătit o salsa super aromată. Am folosit un ingredient “uitat” pe rafturile magazinelor arăbeşti şi turceşti : lămâia uscată

Am tocat la blender : roşii, ceapa verde, usturoi verde, frunze de coriandru, lămâie uscată, ardei gras. Am adăugat puţină zeamă de lămâie, ulei de masline, sare, piper. E excelent dacă adăugaţi şi ardei iute (dar nu recomand copiilor)”, a adăugat câștigătoarea Master Chef.