Te-au exasperat țânțarii? Cele 3 metode neștiute până acum care țin aceste insecte la distanță

de: Ana Toma
19 iul. 2020
Te-au exasperat țânțarii?  Cele 3 metode neștiute până acum care țin aceste insecte la distanță

În perioada verii, toți ne confruntăm cu înțepăturile de insecte, iar uneori spray-ul împotriva acestora nu este întotdeauna cea mai bună soluție, deoarece țânțarii pot trece și dincolo de țesăturile hainelor noastre.

Iată trei trucuri pe care le poți folosi pentru a evita înțepăturile țânțarilor.

Hainele în culori deschise

Puțini știu că țânțarii sunt cunoscuți pentru că sunt atrași de culorile întunecate, deoarece acestea ies mai mult în evidență în lumina soarelui de la răsărit sau apus, atunci când țânțarii sunt cei mai activi.

Astfel, atunci când știi că vei ajunge într-o zonă plină de astfel de insecte, mare atenție la îmbărăcăminte. Un alt lucru important de știt este că îmbrăcămintea în culori închise atrage căldura, care atrage la rândul său țânțarii.

Așadar, poartă alb sau nuanțe deschise cât mai mult pe timp de vară.

Acoperă-ți pielea

Un alt truc pe care îl poți folosi în lupta contra țânțarilor este acoperirea pielii. O soluție ar fi cămășile cu mâneci lungi și pantalonii lungi lejeri, atunci când te afli în aer liber.

De asemenea, poartă întotdeauna încălțăminte închisă de vară! Țânțarii sunt atrași de mirosul picioarelor.

Parfumul unor plante respinge țântarii

În cazul în care nu știai, țânțarii sunt atrași de anumite mirosuri ale pielii. Totuși, există mai multe plante cu mirosuri puternice care îi pot ține departe.

Printre plantele care resping țânțarii se numără: roiniță, iarba-mâței, busuioc, lavandă, mentă, salvie, rozmarin și mușcata pafumată.

Fie că este vorba despre produse de îngrijire cum ar fi cremele de corp, sau spray-urile cu astfel de arome, acest truc va ține țânțarii departe de tine și de casa ta.