Toate detaliile despre Andreea Bălan: Biografie, studii, înălțime, varsta, carieră, viață sentimentală

de: Ana Toma
09 mart. 2021
Toate detaliile despre Andreea Bălan: Biografie, studii, înălțime, varsta, carieră, viață sentimentală
Andreea Bălan

Andreea Bălan este una dintre cele mai cunoscute câterețe și dansatoare din România. Vedeta a divorțat de curând de soțul ei George Burcea, iar pe plan financiar și personal îi merge din ce în ce mai bine.

Andreea Bălan s-a născut pe 23 iunie 1984 în Ploiești, are o înălțime de 1,65m și are 52 de kilograme. Ea are două fiice din căsătoria cu George burcea, Clara și Ella.

Ce studii are Andreea Bălan 

Andreea Bălan și-a început cariera în muzică de la o vârstă fragedă însă acest lucru nu a oprit-o să bifeze și studiile superioare. Ea este absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret. 

Vedeta a debutat în lumea televiziunii în anul 1994, adică la doar 10 ani, în cadrul programului Ba Da, Ba Nu, urmând ca doi ani mai târziu să-și lanseze primul album, Amețiți de fum. 

A devenit cunoscută ca membră a duetului Andre, alături de Andreea Anteonescu, din care a făcut parte în perioada 1998 și 2001, trupă ale cărei performanțe nu au fost egalate până în prezent de nicio formație autohtonă. Vedeta mărturisea pe blogul personal că a fost pusă de multe ori la zid pentru faptul că a început o carieră atât de devreme și de asemenea, susținea că acest lucru și-a lăsat amprenta asupra vieții sale. 

Cariera în muzică

După ce a renunțat la trupa Andre, vedeta a făcut un pas mare, iar în 2002 a lansat primul album solo, Te joci cu mine, unde a investit foarte mult în dans. 

Au trecut mai bine de 18 ani de la lansarea primului album solo, iar Andreea Bălan continuă să fie una dintre cele mai bine vândute artiste din România. Ea are grijă întotdeauna să ofere un show excelent, unde combină atât partea muzicală cât și dansul, dar și vestimentația. 

Pe lângă cariera muzicală, Andreea Bălan este și jurata emisiunii Te cunosc de undeva, unde se ocupă de partea coregrafică. 

Viața sentimentală

Viața sentimentală a Andreei Bălan nu a fost atât de bună precum cariera sa. În 2004, Andreea Bălan a format un cuplu cu Teo Păcurar. Cei doi s-au logodit după un an de relație, însă s-au despărțit din cauza distanței. Vedeta urma să vină în București, pe când partenerul ei își dorea altceva.

Următoarea relație a artistei a fost cu Keo. Cei doi au fost împreună ani de zile, însă s-au despărit odată cu apariția lui Misty, femeia cu care Keo este în prezent căsătorită și are un copil.

După eșecul cu Keo, Andreea Bălan și-a refăcut viața cu actorul George Burcea. Cei doi s-au căsătorit în 2017, iar în 2016, artista a devenit mamă pentru prima oară. Trei ani mai târziu, cuplul a divorțat, iar în momentul de față Andreea Bălan formează un cuplu cu Tiberiu Argint.