Tudor Chirilă pregătește un protest de amploare în toată țară! Cine se află în spatele lui și ce vrea să obțină prin acesta

30 mart. 2021
Tudor Chirilă pregătește un protest de amploare în toată țară! Cine se află în spatele lui și ce vrea să obțină prin acesta

După o perioadă în care vocea lui Tudor Chirilă nu s-a auzit mai deloc, acum artistul a devenit extrem de vocal, mai ales că emisiunea Vocea României, unde era jurat nu s-a mai filmat. Fosta vedetă Pro Tv este extrem de supărat pe autorități și este de părere că acestea au eșuat în gestionarea pandemiei.

Tudor Chirilă pregătește un protest amplu, la care invită să participe toți artiștii, practic toți cei care fac parte din lumea culturală și care au fost extrem de afectați de restricții. Foarte mulți nu au mai putut munci deloc și cum aveau contracte de colaborare au rămas fără principala sau chiar singura sursă de venit.

Acum Tudor Chirilă consideră că măsurile pe care le tot iau autoritățile de o bună perioadă de timp nu ajută cu nimic. Nici să stopeze pandemia și nici nu oferă niciun sprijin pentru oamenii afectați de aceste restricții. S-au închis teatre, s-au închis cinematografe, nu se mai țin spectacole, iar asta durează deja de aproape un an, iar artiștii și-au cam terminat economiile.

Cine se află în spatele lui Tudor Chirilă. Acesta cheamă artiștii la protest

Tudor Chirilă a ținut să sublinieze și faptul că el nu iese în stradă pentru că-l împinge un partid sau altul. El este independent și în spatele lui nu stă nimeni. Acesta vrea un protest cu distanțare, prin care artiștii să ceară Guvernului să-i asculte și să le ofere suport în aceste vremuri grele.

”Eu nu am ieșit niciodată în stradă pentru că m-a scos un partid. Sunt extrem de frustrat că președintele Iohannis și premierul Cîțu se uită fără niciun fel de empatie ca și când sectorul cultural nu există. Sectorul cultural la asta va ajunge, să ieșim în stradă, dar cu distanțare.

Voi ieși în stradă ca să cer compensare pentru lunile în care statul nu m-a lăsat să muncesc. Nu sunt mulțumit de modul în care pandemia e gestionată de către autorități.

Nu este vorba că iau COVID, dacă mă duc la protest, ci că dau COVID, despre asta e vorba. Nu înțeleg ce a rezolvat violența din Piața Unirii. Virusul nu pleacă dacă spargem vitrine sau stăm în stradă.

Înțeleg că politicienilor le e frică de Biserică și le țin deschise. ”, a mai spus Tudor Chirilă.