Unde puteți vizita casa care se găsește inscripționată pe bancnota de 10 lei? Este un fenomen al naturii, unde oamenii au construit minuni

12 iul. 2021
Unde puteți vizita casa care se găsește inscripționată pe bancnota de 10 lei? Este un fenomen al naturii, unde oamenii au construit minuni

Zilele trecute am primit o invitație de la Travel Communication să vizitez Muzeul Astra din Sibiu. Și chiar dacă pentru mulți cuvântul muzeu nu sună foarte tentant, ei bine de data aceasta m-am gândit că voi avea parte de o experiență inedită pentru că în general Andra și Răzvan Pascu aleg să promoveze doar frumosul și calitatea.

Recunosc că înainte să pășesc pe acest teritoriu magic, aflat la marginea Sibiului, nu știam prea multe despre el și nici nu mi-am făcut documentarea. Am vrut să fiu surprinsă și chiar am fost.

Fascinantul Muzeu Astra, un fel de târâm magic… Muzeul Viu

O întindere verde, de peste 100 de hectare, aer proaspăt și curat și bucuria aceea autentică parcă uitată undeva în timp m-au izbit încă de la primii pași în Muzeul Astra. Am simțit că am intrat în mașina timpului și m-am trezit în România aceea, în care oamenii știau să se încarce cu fericire din puținul pe care-l aveau.

Pe suprafața imensă, foarte bine păstrată și administrată, au fost recondiționate peste 350 de construcții autentice, din toate regiunile țării și aduși români păstrători de tradiții, de peste tot să aibă grijă de ele. Și să gătească bucate multi-culturale, cum le-am numit eu, extrem de delicioase.

Meșterii prepară mâncarea la ceaun, prăjesc pe pe sobă, întind coca pe mese de lemn masiv și fac plăcinte atât de bune de nu-ți vine să crezi că există așa ceva în România. Le găsiți cam peste tot și le puteți achiziționa de la ei, lăsându-le și o mică donație.

Practic la Muzeul Astra puteți vizita căsuțe tradiționale, din fiecare colțișor al României frumoase. Vă veți aminti sau veți descoperi cum era odată. Și veți simți o bucurie greu de descris în cuvinte. Plus că vă veți încărca automat cu multă energie pozitivă.

Casa care m-a fascinat. O găsiți pe bancnota de 10 de lei

Printre sutele de construcții, veți da și peste casa care se găsește inscripționată pe banconota de 10 de lei. Iat-o! Nu mi-a venit să cred, așa că am scos banii să verific și da, este identică.

Căsuța care se găsește pe bancnota de 100 de lei

Nu vor lipsi din decor nici animalele domestice. Pe mine m-au fascinat oițele care zburadu vesele, în timp ce ciobanul alerga disperat după ele. Mi-au dat așa un sentiment de… ce frumos era odată, ce mult se bucurau oamenii din fiecare nimic.

Desigur peste tot sunt meșteri populari, care vând produse tradiționale, de la ii la magneți de frigider, păpuși din cârpe și multe altele.

La Muzeul Astra au loc mereu evenimente și dacă vreți doar liniște, de exemplu, puteți veni aici doar să vă bucurați de energia pământului pentru că este loc pentru de toate.

Și când spun de toate, chiar e cu de toate. Anul acesta au implementat și VR, adică Realitatea Virtuală. Mai exact intrați în una din căsuțele minune, luați o pereche de ochelari, ca-n filmele SF și acolo veți vedea real time niște povești foarte interesante. Eu am privit o nuntă autentic românească de demult. Simțeam că sunt și eu acolo și tot încercam să intru în horă. Nu merge pentru că sunt holograme, dar sentimentul este foarte tare.

Prețul unui bilet de intare în Muzeul Astra este de 25 de lei și puteți sta toată ziua. Parcul este imens, deci este ok să veniți devreme și să plecați târziu. Dacă stați în Sibiu sau pe lângă vă puteți face abonamentul de familie. Adică intrați toți oricând doriți pentru 150 de lei pe an. Deja sunt aproximativ 10.000 de familii care au optat pentru această super ofertă.

Mai multe fotografii de la Muzeul Astra, puteți găsi pe contul meu de Instagram, dar vă recomand să mergeți acolo pentru o experiență pe care trebuie neapărat să o încercați măcar o dată în viață.