Viorica Dăncilă revine în politică! La ce partid și ce alt lider PSD i se alătură

01 apr. 2021
Viorica Dăncilă revine în politică! La ce partid și ce alt lider PSD i se alătură

După ce a pierdut alegerile prezidențiale la mare distanță de Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a fost practic dată afară din PSD. I s-au luat toate funcțiile și mai mult decât atât, nu i s-a mai oferit nici măcar posibilitatea de a candida pentru un loc de senator sau deputat. Aceasta și-a petrecut întreaga viață în politică, iar lovitura primită de la Marcel Ciolacu și aliații lui a fost năucitoare.

Viorica Dăncilă a încercat din răsputeri să se mențină în prim plan și să creeze o masă critică în PSD, care să o susțină și să poată reveni în partid. Aceasta a scos și o carte, în care a făcut multe dezvăluiri. Paul Stănescu, Marcel Ciolacu sau Liviu Dragnea sunt personajele care au fost cel mai mult scoase în evidență, în mod negativ.

Eugen Orlando Teodorovici se alătură Vioricăi Dăncilă

Cu toate că și-a dorit mult să revină în PSD, Viorica Dăncilă nu a avut sorți de izbândă, iar acum au apărut zvonuri că aceasta pune bazele unui nou partid, alături de un alt fost lider social-democrat, Eugen Orlando Teodorovici. Nici acesta nu a prins un loc în Parlament la ultimele alegeri și se retrăsese la Curtea de Conturi, unde ocupa o poziție de top.

Doar că în urmă cu ceva timp a declarat că a renunțat la jobul de la stat și că acum lucrează în privat, pentru a arăta cât de performant este el. Inițial, Viorica Dăncilă a negat că și-ar construi o nouă formațiune, dar se pare că astăzi s-a trezit cu o altă viziune, iar ideea unui nou partid politic, pe modelul lui Victor Ponta, prinde contur.

Viorica Dăncilă vorbește despre un nou partid

”Cred că poate să apară o nouă formațiune de centru stânga care să unească mulți social democrați. Cred că mulți social democrați sunt acum în afara partidului, dar eu sunt acum membru PSD , nu fac parte din altă formațiune politică”, a spus Viorica Dăncilă, pentru stiripesurse.ro.

Așadar sunt mari șanse să o revedem pe Viorica Dăncilă la un nou partid, creat chiar de ea. Doar că imaginea ei este profund șifonată și este greu de crezut că va avea tracțiune electorală, mai ales în contextul în care partidele extremiste, gen AUR se bucură de un succes tot mai mare.