Puțini dintre noi acordă o atenție mare nivelului de glicemie din organism. Așa că nimeni nu își dă seama când are o glicemie mai mare și ce simptome are atunci când corpul transmite un avertisment.
În cazul în care nu știai până acum, creșterile nivelului de zahăr din sânge apar atunci când glucoza se acumulează în fluxul sanguin. În cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat, acest lucru se întâmplă din cauza incapacității organismului de a utiliza corect glucoza.
Este foarte important ca fiecare dintre noi să recunoască simptomele unei glicemii crescute. În acest mod putem ține diabetul sub control și ne putem feri de boli grave.
Potrivit doctorulzilei.ro, în general, simptomele unei glicemii mari apar atunci când glucoza din sânge depășește 250 de miligrame pe decilitru (mg / dL). Acestea se agravează în lipsa tratamentului.
Astfel, dacă constați că ai unul din următoarele simptome, trebuie să te prezinți neapărat la medic pentru ca starea ta să nu se agraveze în timp. Mulți oameni evită acest lucru și se treesc cu probleme mai mari decât s-ar fi așteptat. Iată care sunt simptomele unei glicemii crescute:
Până să ajungi la medic, există o serie de lucruri pe care pe poți face pentru a-ți ține sub control nivelul glicemiei.
Exercițiile fizice și consumul de apă după masă, mai ales dacă ați consumat o cantitate mare de carbohidrați cu amidon, sunt extrem de importante pentru a menține glicemia la un nivel normal.
Un alt lucru important de care trebuie să ținem cont este înțelegrea diferenței dintre cetoacidoză și cetoză. În cazul în care nivelurile ridicate de zahăr din sânge rămân netratate prea mult timp, glucoza se va acumula în fluxul sanguin și celulele vor fi lipsite de combustibil.
Astfel, celulele se vor transforma în grăsimi pentru combustibil, iar când celulele folosesc grăsime în loc de glucoză, procesul produce un produs secundar numit cetone.
Cetoacidoza este o urgență care necesită tratament imediat. Astfel, persoanele ca prezintă unele din aceste simptome trebuie să se prezinte de urgență la spital sau să sune la 112.
Puteți evita toate aceste lucruri dacă sunteți mai atenți la alimentația voastră. Întreg nivelul zahărului din sânge flucutează pe parcursul zilei, așa că dacă mâncați alimente bogate în carbohidrați precum pâine, cartofi sau paste, zahărul din sânge va începe imediat să crească.
Încercați să acordați o atenție cât mai mare alimentației, evitând astfel orice fel de problemă de sănătate care ar putea apărea.