Alimentele care te scapă instant de durerea de acap. Acționează ca un analgezic

de:
13 mai 2021
Alimentele care te scapă instant de durerea de acap. Acționează ca un analgezic
Durere de cap, oboseală

Pastilele ne ajută de cele mai multe ori, însă când ducem lipsa lor, putem găsi alternative. Avem plante, dar și alimente pe care le putem găsi foarte ușor în comerț și care ne pot scăpa imediat de durerea de cap, evident, într-un mod natural.

Durerile de cap pot fi neplăcute și pot avea cauze multiple. Fie că este vorba despre suprasolicitarea organismului, stres, sau o simplă răceală, este bine să știm cum putem scăpa de ele atunci când nu avem medicamente la noi.

Alimentele care ameliorează durearea de cap

În timpurile vechi plantele au fost utilizate în medicina alternativă. Fiecare plantă în parte are beneficiile și întrebunițările ei, drept urmare putem spune că există câte o plantă pentru fiecare afecțiune în parte.

Când vine vorba de dureri de cap, de gât, sau de umeri, strugurii spre exemplu, pot fi de mare ajutor. Se recomandă consumul unei căni de struguri, iar ameliorarea o vei resimți foarte repede.

Mai mult de atât, în cazul în care nu știai, ovăzul este și el benefic în cazul durerilor de cap. Poate fi consumat alături de un iaurt sau o cană de lapte. Are o funcție antiinflamatorie și este recomandat și în timpul menstruației, scrie dozadesanatate.ro.

Usturoiul are proprietăți analgezice

În ciuda mirosului pentru care pentru mulți este neplăcut, usturoiul poate fi considerat un adevărat antibiotic natural. Printre beneficiile sale se numără și proprietățile analgezice. Ajută la ameliorarea durerilor, fie ele de cap sau articulare. Pentru a te bucura de beneficiile sale, este recomandat să îl consumi încălzit.

Ghimbirul este un alt aliment minune benefic în cazul durerilor de cap. Este una dintre cele mai puternice plante în cazul unor astfel de dureri, iar specialiștii în recomandă oricând. Studiile au demonstrat că efectul său de a reduce inflamația este similar cu cel al aspirinei sau al ibuprofenului.

Tumericul se încadrează și el în lista analgezicelor naturale. Ajută la calmarea durerii și luptă cu inflamația. Nu are efecte secundare și poate fi folosit și alături de alte medicamente. La fel ca și în cazul ghimbirului, studiile au demonstrat că turmericul poate ajuta la stoparea durerilor asociate artritei reumatoide, „anulând” neurotransmisiile către creier.