Care este cel mai sănătos tip de ou. Puțini știu ce afecțiuni pot vindeca și ce beneficii au asupra organismului

de:
22 feb. 2021
Care este cel mai sănătos tip de ou. Puțini știu ce afecțiuni pot vindeca și ce beneficii au asupra organismului
Ouă de prepeliță

Ne-am obișnuit să cumpărăm de fiecare dată câte un cofrag de ouă normale pentru un mic dejun sănătos, însă știm că există ouă mai sănătoase decât cele de găină? Diferența de preț nu este deloc mare, însă beneficiile sunt.

Probabil ai mai auzit până acum despre ouăle de prepeliță. Sunt acele ouă micuțe din magazine. Chiar dacă nu sunt de aceași mărime cu cele de găină, dacă ai știi beneficiile pe care le au, probabil le-ai consuma mai des.

Beneficiile oului de prepeliță

În cazul în care nu știai până acum, oul de prepeliță este mult mai bogat în nutrienți decât oul de găină. El conține potasiu și fier de cinci ori mai mult decât cel de găină, așa că mărimea nu trebuie să vă inducă în eroare.

În plus, oul de prepeliță este bogat și în vitamina B, un alt motiv pentru care trebuie să îl adaugi în meniul tău zilnic.

De cele mai multe ori, specialiștii recomandă consumulul oului de găină preparat termic, adică gătit, pentru a evita riscul de infectare cu Salmonella. În cazul oului de prepeliță însă, lucrurile sunt diferite.

Acesta poate fi consumat crud, deoarece temperatura corpului prepeliței este mai ridicată decât în cazul găinii, motiv pentru care, oul are slabe șanse să se infecteze cu Salmonella.

Cine trebuie să îl consume

Nu există restricții când vine vorba de oul de prepeliță. Specialiștii îl recomandă atât copiilor, adulților cât și femeilor însărcinate. El este bogat în nutrienți, sărac în histamină, cu alte cuvinte, perfect pentru o alimentație variată și sănătoasă.

Și vârstinicii îl pot consuma în siguranță și trebuie să știe că acesta poate trata nenumărate afecțiuni. De asemenea, ne dă și o stare de bine, mai ales când este inclus în micul nostru dejun.

Ce afecțiuni poate trata

Probabil te întrebi ce afecțiuni poate trata un ou atât de mic. Ei bine, el este eficient pentru o vedere sănătoasă, deoarece este bogat în vitamina A.

Cei care au colesterolul din sânge mărit, trebuie să îl consume și ei. Acest tip de ou este bogat în colesterol ”bun”. El este ideal și în cazul inflamațiilor. Prin proprietățile sale nutrționale, el poate reduce inflamația într-un mod rapid.

În cazul în care ești alergic la oul de găină, oul de prepeliță poate fi un bun înlocuitor, mult mai sănătos. Când vine vorba de copiii în creștere, acest ou le poate oferi toate vitaminele de care au nevoie pentru dezvoltare pe întreaga perioadă.