Primăvara a venit și în acest an, iar asta înseamnă că ne mai despart doar trei luni de vară, perioadă în care toată lumea își dorește să arăte impecabil. Cu această ocazie, putem să începem deja să punem la punct toate detaliile și să ne concentrăm pe o dietă extrem de simplă.
Nutriționistul Lygia Alexandrescu a prezentat la Antena 3 dieta de primăvară. Nu, nu este vorba despre un regim de mâncare strict, ci de o serie de alimente pe care le putem adăuga în dieta noastră, pentru ca mai târziu să devină chiar un stil de viață.
Ele sunt benefice atât pentru sănătatea organismului nostru, cât și pentru silueta mult dorită.
În cazul în care nu știai până acum, în perioada primăverii este indicat consumul de alimente bogate în grăsimi sănătoase, fibre alimentare, dar și probiotice.
Primăvara ziua se mărește, iar temperaturile cresc și ele, lucru care ne afectează într-o oarecare măsură organismul. Nutriționistul ne recomandă să acordăm o atenție sporită alimntației pentru sănătatea creierului. Pe lângă că ne protejează mintea, aceste alimente au un efect antiîmbătrânire și pot combate chiar și depresia.
Ele sunt bogate în vitaminele B6, B12, colina, 5 HTP, magneziul și pot fi adăugate în timpul mesei, dar pot fi mâncare și ca gustări. Este vorba despre nuci, migdale, dar și semințe.
Lygia Alexandrescu susține că lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, însă o cantitatea prea mare de grăsime poate dăuna siluetei, așa că e nevoie de control.
”Surse foarte necesare de grasimi sanatoase la indemana: nucile, migdalele, untura de peste extrasa la rece, uleiul de masline sau din samburi de struguri etc”, a mărturisit nutriționistul.
De asemenea, aceasta a mai precizat că unele dintre substanțele nutritive care creeaza multe probleme de sănătate datorită neglijării aportului ei sunt fibrele alimentare.
Fibrele le putem prelua din cereale și pâine, doar dacă acestea sunt integrale. Ele au grijă de colesterolul din organismul nostru.
Am aflat că primăvara trebuie să consumăm nuci, semințe, dar și fibre, însă potrivit nutriționistului, avem nevoie și de probiotice. Lygia Alexandrescu susține că un singur pahar cu chefir poate avea beneficii uimitoare asupra organismului nostru, așa că merită luat în calcul.
”Probioticele sunt culturi vii de bacterii care traiesc in tractul nostru digestiv in deplina armonie cu restul organismului. Majoritatea probioticelor sunt sunt produse in urma proceselor de fermentatie a acidului lactic, iar cele mai cunoscute microorganisme folosite la producerea probioticelor sunt Lactobacillus si Bifidobacterium.
Un pahar cu chefir sau iaurt (fara aport de zahar, fructe, cereale, seminte sau alte adaosuri) poate fi consumat pentru perioade lungi de timp, fie pentru o dieta echilibrata, fie pentru a trata o diaree rezultata din diverse motive: stres, consum de antibiotice, infectii, etc”, a mai spus nutriționistul.