Valeriu Gheorghiță îl distruge pe Vlad Voiculescu! De ce insistă ca ministrul Sănătății să fie demis urgent

10 mart. 2021
Valeriu Gheorghiță îl distruge pe Vlad Voiculescu! De ce insistă ca ministrul Sănătății să fie demis urgent
Valeriu Ghoerghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Se cere tot mai intens demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea ministerului Sănătății. Se pare că însuși președintele Klaus Iohannis ar fi deranjat de gafele făcute de acesta, iar ultima pare să fi declanșat o furtună fără precedent în guvern. Florin Cîțu ar fi cerut celor de la USR-PLUS înlocuirea lui Vlad Voiculescu, dar liderii Dan Barna și Dacian Cioloș s-au opus.

Motivul supărării ar fi unul legat de siguranța națională. Mai exact, ministrul Sănătății a făcut publice date cu caracter secret, iar asta l-a determinat pe Valeriu Gheorghiță, medic militar și coordonatorul campaniei de vaccinare să ia foc. Acesta i-a făcut o reclamație lui Vlad Voiculescu chiar la cabinetul premierului, pe motiv că Voiculescu a dat către presă numărul persoanelor vaccinate din sistemul de ordine publică.

Ori a ști câți ofițeri și personal afiliat se află în România în momentul de față este o problemă, care ne poate pune în pericol pe plan extern, sunt de părere mai mulți specialiști în securitate națională, consultați de Voxbiz.ro.

Ce acuzații i-a adus Valeriu Gheorghiță lui Vlad Voiculescu

Jurnalista Clarice Dinu, redactor șef la Hotnews, a confirmat și ea printr-o postare pe facebook despre noul conflict guvernamental. Aceasta îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu, însă cei din sistem sunt extrem de supărați din cauza gafei făcute de ministru.

„Hai că s-a lămurit misterul cu cine l-a reclamat pe V. Voiculescu la F. Cîțu. Însuși șeful Comitetului de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. S-a autodenunțat chiar el.

Ceea ce mi se pare absolut penibil este că o zi, nimeni nu a vrut să spună cine a făcut sesizarea. Ba chiar premierul Cîțu a făcut azi o postare și nici măcar în aia nu spune cu subiect și predicat care sunt problemele. O dă cam așa: șmecherilor, v-am pus o poză, înțelegeți voi!.

Deci deranjul e că s-au publicat date statistice, repet, statistice cu câți s-au vaccinat din instituțiile din sistemul național de apărare națională, ordine publică, securitate națională.

Este rușinoasă situația asta, în condițiile în care dl Gheorghiță a anunțat de vreo două luni că sunt centre speciale, închise publicului, pentru aceasta categorie. A zis și câte, a zis și câți s-au vaccinat. De ce acum sunt date secrete pentru care trebuie aviz?
Unora le-a cam explodat capul de la importanța pe care și-o dau, iar altora le-a pierit curajul și s-au ascuns prin birouri.
Înghițiți naibii cheia și rămâneți acolo! Poate există alții care nu se sperie de un excel”, a scris Clarice Dinu pe facebook.

O internaută nu a fost de acord cu poziția acesteia și i-a replicat că Vlad Voiculescu a făcut totuși o eroare și în mod normal ar trebui să existe consecințe.

Câți spioni are România?

„Asta cu a face publice datele despre câți fac parte din securitatea națională, armată și ordine publică este chiar aiurea. Da, aveau nevoie de aviz de CSAT. De ce nu se cer de la autoritățile publice care lucrează în folosul patriei? De ce nu se face atâta caz de nevaccinații din sistemul de sănătate, educație. Cu ce vă încîlzește că acum știți câți spioni are România?”, a scris internauta.

Vlad Voiculescu a fost un om cheie în drama de la Colectiv. Imaginea acestuia a crescut mult la acel moment și chiar a fost protagonistul unui documentar pe acest subiect, film premiat la nivel internațional.

În ultima perioadă, însă au ieșit la lumină multe secrete despre acesta, care i-au pătat serios profilul, însă continuă să se bucure de multă susținere din partea liderilor politici din USR-PLUS, dar și a unor ONG-uri cu multă influență în România.