Ce mănâncă cei mai longevivi oameni de pe pământ. Alimentele care nu lipsesc din meniul lor zilnic

de: Ana Toma
11 feb. 2021
Ce mănâncă cei mai longevivi oameni de pe pământ. Alimentele care nu lipsesc din meniul lor zilnic

Costa Rica este una dintre zonele în care longevitatea, vitalitate și sănătatea predomină. Totuși, oamenii de acolo sunt foarte atenți când vine vorba de alimentație. Meniul lor zilnic este bogat în nutrienți și vitamine extrem de benefice pentru organism.

Toți ne dorim o viață sănătoasă și fără griji, însă cum facem acest lucru? Autorul New York Times, Dan Buettner a scris o cartea care a stârnit un interes neașteptat. ”În bucătăria zonelor albastre: 100 de rețete pentru a trăi până la 100 de ani”.

În această carte, autorul vorbește despre alimentele care laungă oractic bolile cronice și susțin starea de sănătate la un nivel ridicat.

Ce mănâncă locuitorii din Costa Rica

Călătorind și cunoscând fel de fel de civilizații, acesta a reușit să găsească secretul logenvității, care se ascunde în una dintre cele mai frumoase zone de pe glob, Costa Rica. Aici, sănătatea și logenvitatea și vitalitatea sunt elementele cheie ale populației.

Probabil vă întreabați ce mănâncă locuitorii de aici și cum de pot duce o viață sănătoasă și lipsită de griji. Ei bine, există trei tipuri de alimente la care ei nu renunță niciodată.

Leguminoasele sunt primele pe listă. Potrivit autorului Dan Buettner, aceștia țin o dietă tradițională, bazată pe fasole neagră. Aceste leguminoase versatile sunt un element esențial bogat în fibre, care au grijă de organismul tău și de asemenea, susțin longevitatea.

Fasolea poate fi combinată cu ardei dulci, ceapă, orez sălbatic, dar și alte alimente de acest tip. Ele sunt esențiale pentru o stare de bine.

Adaugă tortilla

Cei din Costa Rica includ și tortilla, bizcohos, dar și rosquallas în dieta lor. Ele conțin porumb, adică au sunt bogate în fibre, fosfor, magneziu, potasiu, dar și o mulțime de vitamine.

În cazul în care nu știai până cum, Tortilla proaspat facută, și nicidecum cumpărată din comerț,se realizează folosind un proces unic care combină lime-ul și apa, astfel încât să-și mențină valoarea nutritivă pentru cât mai mult timp.

Pe lângă cele numărate anterior, locuitorii din Costa Rica au grijă ca farfuria lor să fie plină. Da, ați auzit bine, farfuriile trebuie să fie pline, însă mare atenție ce puneți în ele.

Bananele și papaia sunt esențiale

Cele mai multe diete din Costa Rica sunt vegetale, așa că farfuriile bătrânilor, dar și ale tinerilor sunt de cele mai multe ori pline. Ei consumă banane, pejibayes, papaia, dovlecei, sau squash în fiecare zi. Asta pentru că ei își concentrează atenția spre legume și fructe proaspete cultivate local.

Acesta este și motivul principal pentru care locuitorii de aici duc o viață mai longevivă. Alimentele culese proaspăt sunt un principiu fundamental al stilului lor de viață. De asemenea, alimentele gătite nu sunt printre preferatele lor. Cei mai mulți preferă să consume alimente crude sau foarte puțin procesate, atunci când este cazul, lucru care în România sau în foarte multe alte țări nu este privit chiar atât de bine.