Ce studii are la bază Dan Bittman? Ce notă i-a dat la licență profesorul său, Călin Popescu Tăriceanu? Neașteptat de mică

09 mart. 2021
Ce studii are la bază Dan Bittman? Ce notă i-a dat la licență profesorul său, Călin Popescu Tăriceanu? Neașteptat de mică

Dan Bittman este liderul formației Holograf încă din anul 1985. La acel moment era student, dar visul lui dintotdeauna a fost să cânte și să ajungă celebru. Ceea ce s-a și întâmplat. Trupa sa a atins culmile succesului, iar el s-a bucurat și de o amplă carieră în televiziune, bifând colaborări importante cu TVR și Antena 1, unde a avut propriile emisiuni.

Puțini știu că Dan Bittman are studii complexe și este de profesie inginer. În anul 1989 el a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universității Politehnice din București. Cel care i-a examinat lucrarea de licență și i-a acordat și nota a fost nimeni altul de Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al Senatului și fost premier.

Ce notă a luat Dan Bittman la examenul de licență

Politicianul a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de Hidrotehnică între anii 1980 și 1991. După ce i-a dat abia nota 8 la licență, Tăriceanu a rămas prieten cu studentul său, Dan Bittman.

Călin Popescu Tariceanu a fost surprins că eu chiar am învățat pentru examen. Mi-a spus asta ulterior. Știa că sunt membru în Holograf, că făceam mereu repetiții și că timpul meu era limitat. Până la examenul de stat sau de licență, cum i se spune azi, Tăriceanu credea că îmi luam notele ața, pe ochi frumoși. Ei bine, m-a examinat și am luat 8″, a povestit artistul într-un interviu.

Acum Dan Bittman traversează probabil cea mai tumultoasă perioadă a vieții sale. A fost aspru criticat pentru pozițiile sale legate de pandemie, iar invitațiile la televiziunile generaliste comerciale au încetat să mai vină. Nici radiourile nu mai difuzează Holograf ca altă dată, se plânge artistul.

A fost scos de pe radio

„Mă bucur că mai sunt în playlist-ul Gold FM pentru că multe radiouri m-au cam scos de când am păreri și a ajuns politica și în muzică, din păcate, influențează și muzica. (…) Cred că Europa FM ne-a scos, nu știu dacă mai avem vreun cântec în playlist-ul lor. Și nu vreau să polemizez dar îmi place adevărul și am gura spurcată și de aia și spun. Mai ales că Europa FM, ne e, așa cu ghilimele de rigoare, ne e datoare cu începuturile”, a spus Bittman la Gold FM.

În plus, el s-a despărțit de Liliana Ștefan, femeia cu care și-a petrecut mai bine de jumătate de viață și care i-a dăruit doi copii, dar se pare că și de tânăra, Monica Odagiu. Acum artistul este singur și stă cu chirie, în așteptarea unei noi iubiri.