Cea mai delicioasă supă de găluște. Rețeta de post. E gata în doar câteva minute și e delicioasă

de: Ana Toma
05 ian. 2021
Cea mai delicioasă supă de găluște. Rețeta de post. E gata în doar câteva minute și e delicioasă

În perioada postului, alimentația trebuie să fie mai diversificată, așa că nu e o idee rea să adaugi un alt tip de mâncare în meniul tău zilnic. Supa de găluște de post este delicioasă, iar rețeta este extrem de simplă.

Fiecare prepară supa de găluște în felul său, însă pentru a obține textura dorită trebuie să fim atenți la cantitatea de griș pe care o adăugăm. De asemenea, când prepari această rețetă trebuie să te mobilizezi rapid. Găluștele trebuie adăugate imediat.

Grișul este ideal și în diete 

În cazul în care nu știai grișul are și el o serie de beneficii pentru organismul nostru, motiv pentru care supa de găluște este iubită de foarte multă lume. Grișul este făcut din grâu dur, deci se digeră lent. Astfel, el te ajută să prelungești de sațietate, mâncând mai puțin ca de obicei.

În același timp, grișul are un conținut scăzut de grăsimi și este recomandat mai ales în cazul persoanelor care vor să slăbească cu un meniu cât mai natural.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre griș este că acesta este o sursă de energie rapidă, iar mineralele conținute de grâu, precum fosforul, zincul și magneziul, sunt benefice pentru sănătatea oaselor și a sistemului nervos.

Griș

De ce ai nevoie pentru a prepara această rețetă 

Dacă beneficiile grișului te-au convins, atunci cu siguranță vrei să guști această rețetă. Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente simple și de puțin timp în bucătărie.

Iată ingredientele de care ai nevoie:

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1păstârnac
  • 1 țelină
  • pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
  • sare, boia și piper, după gust
  • 1 legătură pătrunjel

Cum prepari cea mai delicioasă supă de găluște

Nu ai nevoie de prea mult timp pentru a prepara o supă delicioasă. Primul pas este pregătirea legumelor. Se taie ceapa, morcovul, păstârnacul și țelina cât mai mărunt, iar la final se asezonează cu sare, piper, boia, și se lasă la călit într-o oală mai înaltă, până ce toate legumele sun înmuiate.

Odată încheiat acest pas, se adaugă doi litri de apă și se lasă totul la fiert timp de 10-15 minute.

Cât timp oala este pe foc, începe pregătirea găluștelor. Se amestecă făină cu griș, amidon și ceapă tocată mărunt cu puțină apă caldă, până se obține o compoziție omogenă.

De îndată ce ai aceast textură, se formează găluștele și se pun imediat în oală, la fier, cu ajutorul unei linguri. Mare atenție la acest aspect. Dacă găluștele nu sunt adăugate imediat în oală, ele vor ieși tari la final.

Găluștele se fierm alte 10 minute, apoi se oprește focul. Se adaugă pătrunjelul deasupra și se pune capacul. După 5 minute, întreaga supă este gata de degustat.