Ceaiul care elimină toxinele și te ajută să slăbești. Poate înlocui chiar și o cană de cafea dimineața

de: Ana Toma
26 apr. 2021
Ceaiul care elimină toxinele și te ajută să slăbești. Poate înlocui chiar și o cană de cafea dimineața
Foto: David Mao on Unsplash

Fiecare plantă în parte are propriile beneficii care pot trata diferite afecțiuni, însă acest tip de ceai are câte puțin din fiecare. Ajută la eliminarea toxinelor din organism, te ajută să slăbești, iar dacă vrei să renunți la cafea, poate fi un bun înlocuitor.

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre ceaiul de păpădie. Este unul dintre ceaiurile recomandate de nutriționiști în diete de slăbit și de asemenea, este un ceai care poate fi găsit în comerț, dar și în natură atunci când ai mai mult timp liber.

Beneficiile ceaiului de păpădie

Fie că îl prepari cu flori de păpădie culese de pe câmp, sau cu plante cumpărate din comerț, beneficiile lui sunt aceleași. Mare atenție însă, dacă iei antibiotice sau ai mai multe alergii, este mai bine să îți consulți medicul pentru a știi dacă îl poți consuma sau nu.

Pe cât de simplu este, ceaiul de păpădie este un adevărat remediu natural. El rezolvă problemele legate de balore și picioare umflate și de asemenea, are un efect diuretic, ajutând inclusiv la eliminarea toxinelor din organism.

Studiile au demonstrat că ceaiul de păpădie are efecte similare cu cele ale unui medicament recomandat în cura de slăbire. Care este motivul? Ei bine, spre deosebire de alte ceaiuri, cel de păpădie acționează asupra unei enzime pancreatice, care are rolul de a dizolva grăsimile din alimente.

Ceaiul de păpădie poate înlocui cafeaua

Un alt beneficiu al consumului regulat de ceai de păpădie este protejarea ficatului. Acest tip de ceai sporește producția de bilă și previne acumulare grăsimilor și toxinelor în celulele hepatice. Mai mult de atât, polizaharidele din păpădie au puterea de a ameliora simptomele bolilor de ficat.

Dacă vrei să renunți la cafea, ceaiul de păpădie este o alegere bună. Substanțele din rădăcina de păpădie au un efect energizant, drept urmare, energia pe care ți-o iei dintr-o singură cană de cafea, o poți lua și dintr-o cană de ceai de păpădie.

Tulburările digestive vor fi și ele de domeniul trecutului dacă alegi să consumi acest tip de ceai. Păpădia este un remediu împotriva lipsei poftei de mâncare și de asemenea, poate ameliora constipația.