Ciocolata poate fi un adevărat medicament! Când trebuie să o folosești pentru a te bucura de toate beneficiile ei

de:
08 ian. 2021
Ciocolata poate fi un adevărat medicament! Când trebuie să o folosești pentru a te bucura de toate beneficiile ei
Photo by Sigmund on Unsplash

Ciocolata este delicioasă, însă nu trebuie consumată în exces. În cazul în care nu știai, există momente ideale în care poți consuma acest desert deosebit, iar el la rândul său poate acționa precum un medicament.

Toți știm că o tabletă de ciocolată ne dă o stare de bine, iar atunci când este consumată în momente tensionate, aceasta poate reduce și stresul. De asemenea, dat fiind compoziția sa, ciocolata poate genera și un val de optimist atunci când lucrurile merg prost.

Când trebuie să consumi ciocolata

Studiile au demonstrat că persoanele care mănâncă ciocolată neagră cel puţin o dată pe săptămână tind să aibă rezultate mai bune cu prilejul unor teste mentale şi de memorie.

Acest lucru se datorează antioxidanților puternici din cacao, care stimulează fluxul de sânge către creier şi îmbunătăţesc activitatea în zonele creierului responsabile cu învăţarea şi cu memoria.

De asemenea, multe persoane aleg să consume ciocolată încă de la prima oră, atunci când știu că le așteaptă o zi stresantă. Însă ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău când alegi să consumi ciocolata dimineața?

Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată dimineața

Este ideal să consumi ciocolata dimineața. Aceasta taie pofta de mâncare și de dulce și de asemenea, câteva pătrăţele savurate de dimineaţă te pot ajuta să scapi de obiceiurile alimentare proaste, ţinând în frâu poftele pentru restul zilei.

Pe lângă asta, dacă conusmi ciocolată dimineața, acest lucru te poate ajuta să îți reglezi pofta de mâncare și de asemenea, paote scădea riscul mâncatului în exces.

Chiar dacă pare greu de crezut, ciocolata îți poate face ziua mult mia bună. Dacă mănânci două-trei pătrăţele de ciocolată, lucrurile se vor schimba radical în bine, iar sentimentele pozitive apar cu fiecare înghiţitură dulce.

Explicația este foarte simplă, ciocolata stimulează producţia de endorfine şi interacţionează cu celelalte substanţe chimice care ne fac să ne simţim bine: serotonina şi dopamina. De asemenea, ciocolata este ideală și în lupta cu depresia, scrie clickpentrufemei.ro.

Ciocolata și sistemul imunitar

Un alt lucru pe care îl face ciocolata consumată regulat este fortificarea sistemului imunitar, acesta fiind unul dintre cele mai importante beneficii pe care acest desert le oferă.

O tabletă de ciocolată neagră conţine 70% antioxidanţi, chiar mai mulţi decât ceaiul verde, plus calciu, cupru, potasiu şi magneziu. În cazul în car enu știai, antioxidanţii previn daunele la nivel celular provocate de factorii externi precum fumul de țigară, alcoolul și chiar poluarea.

Acum, poate te gândești mai bine dacă merită sau nu să adaugi acest desert delicios în rutina ta zilnică.