De câte ori trebuie sa te speli pe față în fiecare zi? Iată ce spun specialiștii dermatologi

de: Ana Toma
14 mart. 2021
De câte ori trebuie sa te speli pe față în fiecare zi? Iată ce spun specialiștii dermatologi
Probleme legate de ten

Spălarea mâinilor de zeci de ori pe zi a devenit un obicei, însă ce facem cu tenul nostru? Multe persoane sunt foarte atențe să aibă grijă de pielea lor, însă uneori, nu trebuie să facem abuz de acest lucru.

Cel mai des ne simțim tenul încărcat dimineață când ne trezim, dar și după o zi de muncă, iar aici vine întrebarea, de câte ori trebuie să ne spălăm pe față pe zi și când este momentul potrivit pentru a face asta?

De câte ori trebuie să te speli pe față

Debra Jaliman, profesor asistent de dermatologie la Icahn School of Medicine at Mount Sinai și autoare a cărții „Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist” a oferit explicații în acest context.

Conform acesteia, cele mai multe bacterii se înmulțesc în timpul nopții, așa că spălarea pe față imediat după ce te trezești este esențială. 

”Bacteriile se inmultesc pe tenul tau noaptea, cand dormi, asa ca trebuie sa te speli dimineata”, a explicat Debra Jaliman, pentru Good Housekeeping. 

Cât de important este spălatul pe față dimineața

Mona Gohara, profesor asociat de dermatologie la Yale School of Medicine a explicat motivul  pentru care spălatul pe față este atât de important. Pe lângă faptul că te ajută să te trezești și te înviorează într-o oarecare măsură, el te pregătește pentru rutina zilnică de îngrijore a tenului, cum ar fi aplicarea unei creme protectoare, a fondului de ten și nu numai.

Dermatologii recomandă și spălarea tenului seara. Tenul trebuie curățat în profunzime după o zi plină. În acest fel scăpăm de machiajul sau de crema folosită întreaga zi. De asemenea, specialiștii recomandă aplicarea unei creme și seara, iar pentru curățarea tenului, gelurile sunt foarte importante.

Indiferent că ai probleme cu tenul sau nu, este important să îl protejezi, iar simpla apă nu este suficientă pentru a-ți îngriji corect tenul. 

De ce trebuie să te speli seara pe față

Probabil te întrebi de ce este atât de importantă curățarea tenului seara. Ei bine, specialista susține că în timpul nopții, tenul nostru se regenerează, iar dacă nu îl curățăm corect, această ”regenerare” va fi obstrucționată și cu siguranță nu îți dorești acest lucru. 

”Stratul de deasupra al epidermei se regenerează în timpul noptii și nu vrei sa obstructionezi acest proces cu machiaj, murdarie si uleiuri”, explică Dr. Gohara. 

Medicul susține că o curățare efecientă a tenului te poate ajuta să adormi și mult mai ușor, așa că poate e momentul să ții cont de aceste reguli.

Cu alte cuvinte, specialiștii recomandă curățarea tenului de două ori pe zi, dimineața și seara. Dacă urmeazi această recomandare vei avea un ten sănătos, iar somnul tău va fi și el mai odihnitor.