Demisie de răsunet în Guvern! Decizia a fost luată brusc și anunțată chiar acum

26 apr. 2021
Demisie de răsunet în Guvern! Decizia a fost luată brusc și anunțată chiar acum

Ludovic Orban este cel care l-a promovat, iar odată cu demisia acestuia, era doar o chestiune de timp până când și cel apropiați lui vor fi demiși sau vor demisiona singuri, forțați de împrejurări. Este vorba și despre Andi Manciu, cel care se ocupa cu coordonarea Grupului de Comunicare Strategică și care îndeplinea funcția de consilier de stat în Guvern.

De numele acestuia se leagă multe controverse. Deși avea o poziție extrem de importantă, el nu are studii superioare. Jurnaliștii au descoperit că CV-ul lui nu era în acord cu realitatea. Mai exact acesta scrisese că a absolvit Școala Națională de Științe Politice (SNSPA), când de fapt el mersese la facultate doar primii doi și nu luase aproape niciun examen.

Cine este Andi Manciu

Andi Manciu a fost reporter Mediafax o bună perioadă de timp, iar apoi a fost cooptat în echipa de comunicare a PNL. Ascensiunea lui s-a petrecut odată cu venirea lui Ludovic Orban în fruntea partidului. Deși el a fost aspru criticat pentru modul în care a coordonat Grupul de Comunicare Strategică încă de la început, acesta a rămas în funcție.

Se pare că acum a fost forțat de împrejurări să demisioneze. El a făcut anunțul printr-o postare pe facebook.

Andi Manciu. Foto: Facebook

„M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate.

Andi Manciu nu se simte apreciat pentru munca depusă

Vreau să le mulțumesc celor care mi-au acordat încredere și sper că tot ce am făcut le-a răsplătit această încredere. Am pus toată energia și priceperea mea pentru a face lucrurile cât se poate de bine, în condițiile date. A fost un maraton pe care l-am dus la final.
Sunt mulțumit că las ceva în urmă în privința modului în care se realizează comunicarea guvernamentală, lucruri care nu pot fi întoarse, ci pot fi duse doar mai departe.

Le transmit aprecierea mea celor din Direcția de comunicare a Guvernului, pentru faptul că au ținut pasul cu un ritm, uneori, infernal. De prea multe ori munca acestor oameni este văzută ca un dat, ceva ce vine de la sine. Nu este așa! Acolo în spate sunt persoane care zilnic sunt preocupate să facă lucrurile să funcționeze, și prea puțini le realizează sau apreciază eforturile”, a scris Andi Manciu pe facebook.