Femeia pentru care Ludovic Orban ar urma să renunțe la scaunul de lider. Nimeni nu s-a așteptat vreodată la acest nume

25 mart. 2021
Femeia pentru care Ludovic Orban ar urma să renunțe la scaunul de lider. Nimeni nu s-a așteptat vreodată la acest nume

Ludovic Orban este singurul liberal care și-a anunțat candidatura pentru scaunul de președinte al PNL. Deși se vehiculează peste tot că președintele Klaus Iohannis nu-l mai susține pentru această funcție, el continuă să aibă mare influență în partid și deja Marcel Vela și Costel Alex, doi foști miniștri, au anunțat împreună cu organizațiile pe care le conduc că vor vota cu Orban.

Numeroase surse spun că șeful statului ar înclina spre Florin Cîțu, însă momentan acesta nu a făcut niciun pas în față, tocmai pentru că vrea să verifice dacă are pe cine să se bazeze în partid. Emil Boc și Ilie Bolojan sunt și ei în aceeași situație, iar în momentul de față niciunul nu pare mai puternic decât Ludovic Orban în partid.

Ludovic Orban se gândește să candideze la prezidențiale

Invitat la Kanal D, în emisiunea lui Denise Rifai, acesta a surprins pe toată lumea în momentul în care și-a anunțat inclusiv candidatura pentru următoarele alegeri prezidențiale.

„Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică”, a fost declarația lui Ludovic Orban.

Femeia pentru care Orban ar renunța la candidatură

Sociologul Bruno Ștefan, un apropiat al președintelui PNL, vine cu o ipoteză bombă. Acesta spune că Orban s-ar da la o parte de la o candidatură, dacă Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova, ar decide să candideze și în România și să înfăptuim astfel mult dorita unire. Totuși ipoteza pare ușor fantastică, dar în politică orice este posibil.

„Orban ia în calcul candidatura lui la prezidențiale, dar mie mi se pare că a fost destul de clar că ar lua în calcul și alte variante în acest sens și eu știu asta. Una dintre variante ar fi și Maia Sandu, susținută și de USR și candidat comun pentru a face Unirea. În acest caz, Orban s-ar retrage dintr-o cursă în fața acestei situații, daca ea s-ar realiza.

O altă variantă s-ar putea să fie Dacian Cioloș. Dacă măsurătorile ar arăta că Cioloș câștigă sigur președinția și Orban nu, atunci el s-ar retrage. Eu îl cunosc de 30 de ani pe Orban, nu este o chestie de orgoliu. El putea să se ducă la Primăria Capitalei, dar l-a lăsat pe Nicușor Dan pentru că era mai important și putea foarte ușor să candideze din postura de premier, știind că funcția de premier îi aduce o degradare a imaginii, iar funcția de primar o creștere a imaginii. Cu toate acestea nu a făcut-o pentru imagine, ci pentru un câștig care este mai mare decât interesul lui. Mie mi se pare că Orban nu pune problema interesului personal”, a spus Bruno Ștefan într-un interviu la PsNews.