Mănâncă miere cu usturoi în fiecare dimineață. Ce se întâmplă în organismul tău dacă folosești această combinație

de: Ana Toma
08 mai 2021
Mănâncă miere cu usturoi în fiecare dimineață. Ce se întâmplă în organismul tău dacă folosești această combinație
Foto: Bee Naturalles on Unsplash

O siluetă perfectă, o piele luminoasă și un organism sănătos sunt doar o parte din beneficiile pe care ți le poate oferi o singură lingură de miere cu usturoi consumată în fiecare dimineață.

Atât mierea cât și usturoiul sunt foarte cunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra organismului, deci gândește-te ce efect vor avea dacă le consumi pe amândouă în același timp.

Beneficiile consumul de usturoi

Să începem prin a discuta despre beneficiile consumului regulat de usturoi. El te poate proteja de boli, având grijă de sistemul tău imunitar, datorită mecanismelor sale terapeutice.

Mai mult de atât, usturoiul are o acțiune de stimulare a metabolismului, așa că este de mare ajutor în lupta împotriva kilogramelor în plus. Un experiment științific a demonstrat faptul că usturoiul declanșează un efect termogen care reduce expresia genelor implicate în adipogeneză, și anume crearea de celule adipoase.

Vrei un păr mai sănătos? Tot usturoiul este soluția. Stimuleaă creșterea părului datorită compoziției sale de acid silicic, un element esențial pentru rezistența și strălucirea părului. De asemenea, părul tău va avea și mai mult volum dacă incluzi usturoiul în dieta ta.

Ce beneficii are mierea

Acum că am aflat totul despre usturoi, trebuie să știm câte ceva și despre mierea. Mierea este esențială în cazul bolilor cardiovasculare. Ea poate scădea colesterolul rău, atunc când este consumată regulat.

De asemenea, mierea este bogată în mai mulți nutrienți precum cupru, calciu, fier, dar și potasiu.

Pentru a te bucura de beneficiile celor două alimente minue, tot ce trebuie să faci este să prepari o băutură pe care să o bei în fiecare dimineață. Vei avea nevoie de două linguri de miere, doi căței de usturoi, o lămâie, și un pahar de apă plata.

Toate ingredietentele se pun la blender, iar odată formată băutura, se lasă la frigider timp de 30 de minute. Se consumă pe stomacul gol timp de șapte zile, conform.