Motivul pentru care Ana Porgras de la Survivor România primește de la stat 4000 de lei în fiecare lună

08 mart. 2021
Motivul pentru care Ana Porgras de la Survivor România primește de la stat 4000 de lei în fiecare lună
Ana Porgras nu mai seamănă cu gimnasta inocentă de acum 10 ani

Ana Porgras este una dintre cele mai bune concurente de la Survivor România, reality show-ul care a dus Kanal D pe locul 1 în audiențe. Gimnasta face parte din echipa Faimoșilor și deși în mod normal trebuia să intre în competiție încă din luna ianuarie, de la debutul producției, ea a ajuns în Republica Dominicană 6 săptămâni mai târziu, din cauza unor probleme de sănătate.

Ana Porgras este ultima campioană mondială a României la gimnastică artistică. Aceasta a câștigat în anul 2010 titlul la bârna, la competiția de la Rotterdam și era marea speranță a țării noastre pentru Jocurile Olimpice. O serie de accidentări în lanț au epuizat-o psihic și a refuzat să lupte pentru a se recupera și a reveni în competiții.

Ana Porgras s-a retras din gimnastică la doar 18 ani

Astfel la doar 18 ani, Ana Porgras a decis să se retragă din gimnastică, deși era cotată cu șanse la o medalie olimpică. Hotărârea ei fermă a venit cu doar câteva luni înainte de Olimpiadă, spre dezamăgirea antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, care preluaseră coordonarea lotului din nou la acel moment.

Pentru că a obținut o medalie de aur la campionatele mondiale, Ana Porgras primește de la statul român o rentă viageră de aproape 4.000 de lei, mai exact 3.992 de lei. Dacă ar fi continuat să concureze, în mod cert suma ar fi fost mult mai mare. De exemplu, Andreea Răducan încasează lunar 16.635 lei, notează wowbiz.ro. Aceasta are în palmares numeroase medalii olimpice și mondiale și de aceea remunerația este pe măsură.

Ce job nou are Ana Progras acum

Retrasă din gimnastică, Ana Porgras s-a stabilit la Brașov, unde și-a deschis un mic business, mai exact un salon de cosmetică, unde lucrează ca manichiuristă.

„Fac unghiuțe! Îmi plăcea încă de când eram în plină carieră și mă jucam cu colegele la acest capitol”, povestea Ana Porgras pentru gsp.ro în urmă cu ceva timp. Acel interviu a adus-o în prim plan din nou, iar cei de la Kanal D i-au propus un contract pentru Survivor România.

Acum fosta gimnastă are șanse să ajungă până aproape de finală sau chiar în finală și să câștige o sumă consistentă de bani. Favoriția la mare titlu sunt considerați până acum Jador, Culiță Sterp și Zanni, însă reality show-urile de acest tip au venit mereu cu surprize, așa că de așteptat ca și cum telespectatorii să fie surprinși la final.